11. Türkçe Olimpiyatları başladı

11. Türkçe Olimpiyatları başladı

11. Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şöleni başladı. Bu yıl ’Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla

A+A-

140 ülkeden 2 binden fazla öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları’nın basın toplantısı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapıldı.

Bu yıl ’Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla 140 ülkeden 2 binden fazla öğrencinin katılımıyla yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları’nın basın toplantısı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya TBMM Başkanvekili aynı zamanda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, eski TDK Başkanı ve Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, Fatih Üniversitesi Rektörü ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ve Türkçe Olimpiyatları Genel Sanat Yönetmeni Cemil Özen ile olimpiyatlarda yer alacak bazı öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Sağlam, 2003 yılında birincisi yapılan Türkçe Olimpiyatları’na 17 ülke katılırken, 1-16 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek bu yılki olimpiyatlara ise 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağını söyledi. Sağlam, “Türkçenin evrenselliğine şahit olmak isteyen illerden gelen yoğun istek üzerine bu yıl Türkiye’nin 55 şehrinde etkinlikler gerçekleştirilecektir. Yapılan bu etkinliklere çevre iller de yoğun ilgi ve katılım göstermektedir. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni daha önce Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilirken bu yıl 24-25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde ilk kez İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecektir. Türkçenin, medeniyetlerin beşiği olan Türkiye’nin ve EXPO öncesi İzmir’in dünyaya tanıtılacağı 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni’ne 140 ülkenin yanı sıra katılımcı ülkelerin diplomatik temsilcileri ve ziyaretçiler de kabul edilecektir" dedi.

Basın toplantısının ardından Mehmet Sağlam ve katılımcılar Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zeminine çıktı. Sağlam, saha ortasında olimpiyatların başlama vuruşunu gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.