BAFRA'DA 11 BİN 600 ESER GÜN IŞIĞINA ÇIKARILDI

BAFRA'DA 11 BİN 600 ESER GÜN IŞIĞINA ÇIKARILDI

Bafra ilçesine bağlı İkiztepe köyü ören yerinde 39 yıl süren kazı çalışmalarının bu yılki bölümünde kazılara ara verilerek, ören yeri çevre temizliği, depo ve aydınlatıcı levhaların hazırlanması çalışması olarak sürdürüleceği bildirildi.

A+A-

İkiztepe köyü ören yeri kazı başkanı Prof. Dr. Önder Bilgi, “1974 yılında ilk defa kazmağa başladığımız İkiztepe ören yerindeki kazılar busene ki çalışmalarla 39. yılını tamamlamış olacak. Bu seneki araştırmalarımız daha ziyade çevre düzenlemesi, depo çalışmaları ve aydınlatıcı levhaların hazırlanmasına yönelik olarak gelişiyor. Kazılara biraz ara verdik. Ören yerini çevreleyen çevresini düzenlemek için hem de yayın çalışmalarının yaptığımız şimdiye kadar elde ettiğimiz bilgileri arkeoloji dünyasına tanıtma için gayret gösteriyoruz. 74 yılında başladığımız çalışmalarda 39 senede 11 bin 600 kadar eser çıkarıldı. Bunlar Samsun Arkeoloji Müzesi’nde ve bir kısmı da şimdi yeni açılan Bafra Müzesi’nde sergilenmekte” dedi.
Bafra İkiztepe köyü ören yeri temizlik, çevre ve depo düzenleme çalışmaları dört kazı heyeti, 20 işçi toplam 24 kişilik bir ekiple eylül ayının sonuna kadar sürdürülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.