10 Yıldır Tamamlanmayan Site İnşaatı Yüzlerce Kişiyi Mağdur Etti

Samsun’da 10 yıl önce temeli atılan ve 543 daireden oluşan konut projesinin tamamlanmaması yüzlerce aileyi mağdur etti.

A+A-

Samsun’da Atakum ilçesinde 10 yıl önce temeli atılan Koruşehir Sitesi projesi, tamamlanamayan inşaat süreci nedeniyle yüzlerce aileyi mağdur etti. Çobanlı Mahallesi’nde 8 blok ve 543 daire olarak planlanan projede, bazı bloklarda inşaat belirli bir aşamada kalırken, bir bloğun ise yalnızca temeli atıldı.

Hak sahipleri, sözleşmelerine göre 2023 yılında teslim edilmesi gereken dairelerin hala tamamlanmadığını ve yaklaşık 5 aydır inşaatta hiçbir çalışma yapılmadığını belirtti. Çok sayıda vatandaş, hem evlerine kavuşamadıklarını hem de kira yardımı alamadıklarını ifade ederek duruma tepki gösterdi.

Projeden daire satın alan Hakkı Apaydın, sözleşmeye göre 2023 yılında teslim edilmesi gereken dairesini hala alamadığını belirterek, “5 yıl önce satın aldım, tüm ödemeleri tamamladım. Teslim edilmediği gibi kira yardımı da yapılmadı. Üzerinden 2 yılı aşkın süre geçti. 5 aydır inşaatta çalışma yok. Çok sayıda mağdur var ancak birbirimizden haberdar olamıyoruz” dedi.

Bir diğer hak sahibi Zeki Yaşar ise dairesinin 2026 yılında teslim edilmesi gerektiğini ancak inşaatın mevcut durumunun umut vermediğini belirterek, “Karşı taraf yapacağız diyor ama tarih vermiyor. Biz sadece inşaatın tamamlanmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yüzlerce kişinin mağduriyet yaşadığı projeyle ilgili iddiaların odağındaki firma yetkilileri ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Hak sahipleri, yetkili kurumların devreye girmesini ve sürecin hızlandırılmasını bekliyor.

insaat-001.jpg

insaat-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.