10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJLARI

A+A-

baskan-zihni-sahin-001.jpg
Başkan Zihni Şahin'den '10 Ocak' mesajı

'Gazeteci, toplumun sesidir!..'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, toplumun sesi olmaya devam ediyor" dedi.
 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının 'Gün'lerini kutladı. Başkan Şahin, "Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, toplumun sesi olmaya devam ediyor" dedi.

SON DERECE ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ...
Basının, halkın, yaşadıkları kentte ve dünyadaki gelişmeleri öğrenmede, hayatı ve yaşananları yorumlamada, gerçekleri öğrenmede son derece önemli bir misyon üstlendiğine dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, mesajında, "Bu yönden bakıldığında basının ve basın çalışanlarının ne kadar önemli, ne kadar vazgeçilmez olduklarını görürüz. Bu nedenledir ki çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, bireylere doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz bir anlamda toplumun sesidir" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN YAPTIĞI DEĞERLENDİRME
Mesajında ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Basın, bir ulusun ortak sesidir' özdeyişini hatırlatan Zihni Şahin, "Ulu önder Atatürk, basını, milletimizin gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı verme unsuru olarak görmüş ve basını başlı başına bir güç, bir okul, bir öncü olarak nitelendirmiştir. Atatürk'ün yıllar öncesinden yaptığı bu değerlendirme, günümüzde de aynı önemde geçerliliğini korumaktadır. Dijital çağ nedeniyle medyanın kuralları belli ölçüde değişse de gerek gazetecilik mesleğinin gerekse gazetecilerin önemi azalmamış, aksine son derece artmıştır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, mesai kavramı gözetmeden çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, görevlerinde sonsuz başarı dilerim" dedi.

 

 

bafra-belediyesi-006.jpg

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

 

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi.

 

“Vatandaşlarımızın gerek yaşadıkları bölgedeki, gerekse dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi edindiği, görüş ortaya koyduğu, sesini duyurduğu basın, toplamsal gerçekleri öğrenmede de en etkili araçtır. Yayınladığı haberlerle bir anda milyonlarca insana ulaşabilen basın, haberin objektif, doğru, seviyeli olması yönünde de önemli bir sorumluluk üstlenmektedir. Ortaya koyduğu etik kuralları çerçevesinde kendi denetimini yine kendisi yapan basın, İlçemizde de Kamuoyunun aydınlatılması hususunda, görevini en iyi şekilde yapmaktadır.

 

Çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, bireylere doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz bir anlamda toplumun sesidir.

 

Ulu Önder Atatürk’ün; “ Basın bir Ulusun ortak sesidir. Bir Ulusa aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir Ulusa gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı vermekte, özet olarak bir Ulusun hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesinin sağlanmasında basın, başlı başına bir güç, bir okul, bir öncüdür…” sözü de basının önemini en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

 

Doğru, güvenilir, objektif ve ilkeli habercilik anlayışı ile dikkati çeken İlçemiz basınının teknolojik gelişmeler ışığında sürekli kendisini iyileştirerek, her zaman daha kaliteli hizmet sunma yönünde yarış halinde olacağına inanmaktayım. Üreten bir Bafra hedefine yerel basınımızın özverili çalışmaları ve desteğiyle ulaşacağımız inancıyla, bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli gazetecilerimizin,”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nü kutlar, görevlerinde başarılar dilerim.”

 

 

ishat-tasci.jpg

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, halkın doğru haber alma özgürlüğünün temsilcisi olan tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.
 
Zor şartlarda, halkın haber alma özgürlüğü sağlamak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Taşçı, “Çalışmalarımızda en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisi olan Samsun medyası başta olmak üzere, tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.
 
GAZETECİLERE BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM 
Gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını ancak bu zorluklara rağmen toplumun haber alma özgürlüğü için mücadele ettiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazetecilik, sorumluluğu ve zorlukları büyük bir meslek. Bazen yağmur, kar, çamur içerisinde mesleklerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, bazen de en tehlikeli coğrafyalarda, canları pahasına görev yapmaktadır. Bütün bu zorluklara katlanıyor olmalarının tek nedeninin de, mesleklerine duydukları büyük aşk olduğuna inanıyorum. Sorumluluğunun bilincinde, ülkesinin ve milletinin menfaatlerini, şehrinin önceliklerini kendisine görev edinen tüm gazetecilere büyük saygı duyuyorum” diye konuştu.
 
SAMSUN MEDYASI TÜRKİYE'NİN ENLERİ ARASINDA
Atakum Belediyesi olarak, hayata geçirdikleri projelerin ve gerçekleştirdikleri çalışmaların halka duyurulması noktasında, kentin gazetecileri ve medya kuruluşlarıyla dirsek temasında olduklarını kaydeden Başkan Taşçı, “İlçemizi daha da yaşanılabilir bir kent haline getirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Samsun medyası bu anlamda, Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisidir. Bu vesileyle, çalışmalarımızın ve projelerimizin halka duyurulması noktasında destek veren, eleştiri, öneri ve tavsiyeleriyle projelerimizi güçlendiren gazetecilere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisi olan Samsun medyası başta olmak üzere, tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

 

havza-belediyesi-012.jpg

Havza Belediye Murat İkiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen, sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 1961 yılında yürürlüğe girdiği 10 Ocak tarihi  “Çalışan Gazeteciler Günü”  olarak kutlandığını belirterek; “Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Hatta demokrasilerde dördüncü güç olarak anılmaktadır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan İnternet medyası, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenmektedir.” Dedi.

İkiz gazetecilerin tarafsızlığının önemine dikkat çekerek; “Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunan tüm basın mensuplarının başarılı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum.” Dedi.

 

 

kavak-belediyesi-003.jpg

Sarıcaoğlu'ndan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sarıcaoğlu mesajında; “Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, toplumu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Basın görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması, meslek etiğine uyması, kişi haklarına ve özel hayata özen göstermesi, bireylerin doğru haber alma ve bilgi edinmelerini sağlaması, basının önemli sorumluluklarından olup, bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Basın, bir insanın topladığı veya ürettiği bilgilerle binlerce, milyonlarca insanı bir noktada birleştiren bir haber ağıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günümüzde yaşanan hadiselerin en kısa sürede geniş kitlelere ulaşmaya başlaması, basın mensuplarının sorumluluğunu ve basının önemini daha da arttırmıştır. İlkeli, tarafsız, araştırmacı yazılı ve görsel bir medya, ülkenin demokratik gelişmesine katkı yaptığı gibi, yol gösterici yayınlar da toplumu olumlu yönde etkilemektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm değerli basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” İfadelerinde bulundu.

 
 
ersan-aksu.jpg

Başkan Aksu'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı 

 

AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Tarafsız, ilkeli ve basın ahlâkını gözeterek toplumu doğru haberlerle bilgilendirmek için çalışmalarını fedakarca sürdüren tüm gazetecilerin gayretlerinin takdiri hak ettiğini belirten Başkan Aksu, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Gazeteciler, mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden çalışma içerisindeler. Görevlerini yerine getirebilmek için yaşadıkları zorluklar, yaptıkları işi çok daha önemli ve kutsal kılmaktadır. Samsun basın özgürlüğü, yerel gazeteler, ajanslar, sosyal medya ve internet gazeteciliği konularında ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer almaktadır. Toplumun doğru, dürüst, tarafsız ve hızlı şekilde haber alma hakkını yerine getirmek kadar meslek ahlakına ve ilkelerine uymak, hak ve özgürlüklere saygı göstermek çok büyük önem arzetmektedir. Amacı gerçekten habercilik olanlar ile haberciliği araçsallaştıranların ayırt edilmesi, kuşkusuz sorunların uzlaşarak çözümüne ve şehrimizin güçlü birliktelikle daha da gelişmesine neden olacaktır. Bu anlamda medya okur-yazarlığının önemine dikkat çekmek istiyorum. Mesai arkadaşı olarak gördüğümüz gazetecilerin rahat çalışma koşullarına sahip olmalarını ve emeklerinin hakkını alabilmelerini temenni ediyorum. Bu düşüncelerle, hem şehrimizde hem de ülkemizde görev yapan medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Hayatlarını kaybeden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum."

 

canik-belediyesi-021.jpg

Gazeteciler yol arkadaşımız

Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Osman Genç, "Gazeteciler bizim yol arkadaşımız. Şehrimizi daha ileriye taşıma noktasında basınımıza da önemli görevler düşmektedir" dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gazetecilerin bu anlamlı gününü kutladı. Genç, gazetecilik mesleğinin halkı aydınlatma, haberdar etme, toplum yararına hizmet etme ve kamu yararı taşıyan gelişmeleri kamuoyu ile paylaşma amacı taşıdığını belirterek, "Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Gazeteciler bizim yol arkadaşımız" dedi.

BASIN, YÖN GÖSTERİCİ

Gazetecilerin yorum ve görüşlerinin çalışmalarına yön verdiğini ve önemli yararlar sağladığını ifade eden Genç, "Gazetecilik mesleğinin demokrasinin, fikir özgürlüğünün ve insan haklarının gelişmesinde çok büyük payı bulunuyor. Onların eleştiri ve önerilerini önemsiyor, çalışmalarımız için yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç edinen, önemli bir misyonu yerine getiren gazetecilerin daha iyi koşullarda mesleklerini icra edebilmesi en büyük dileğimizdir" açıklamasını yaptı.

EL ELE 2023'E

Basının, bulunduğu şehrin daha ileriye gitmesinde de önemli etken olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "Bizler şehrimizi daha ileriye taşımanın gayreti içerisindeyiz. İnşallah tüm şehir olarak, basınımızla da el ele vererek şehrimizi önce 2023'e, ardından 2071'e birlikte taşıyacağız, hep beraber Samsun için koşacağız. Bu duygular eşliğinde mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan, ilkeli, sorumlu gazetecilik anlayışı içinde hareket eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

 

 

tekkekoy-belediyesi-006.jpg

 

Togar, Basın Dışa Açılan Penceredir

Başkan Togar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, bir mesaj yayınladı. Başkan Togar mesajında, “Kamuoyunu ve çevresini bilgilendirmek adına tarafsız, doğru haber verme, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi ahlaki değerleri içerisinde barındıran önemli bir mesleği icra eden gazetecilerin ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlu olsun” dedi.

Basın mesleği Mesai Kavramı Gözetmeyen Fedakarlık İsteyen Bir Meslektir

Basının emek isteyen, halkın müşterek sesi olduğunu dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın; düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu manada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün önemli bir gündür. Gazetecilik mesleği, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir mesleğin yanında toplumun doğru bilgilenmesini ve aydınlanmasını sağlayan önemli bir hizmet ile olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Kamuoyunu basın meslek ve ilkeleri doğrultusunda doğru, tarafsız ve bilgiye dayalı bilgilendiren gazeteciler, çağdaş, gelişmiş ve ileri demokrasilerin yaşandığı ülkelerde her zaman bir temel taşı olarak görülmüştür.

Basın Milletin Ortak Sesidir

Basının durumunun, her geçen gün daha da iyi yönde bir seyir ettiğine değinen Başkan Togar, “İfade özgürlüğü noktasında öncülük eden gazetecilik mesleği, toplumu düşünmeye ve araştırmaya sevk eden önemli unsurlardan biridir. Böyle önemli bir mesleğin mensupları gazetecilerin, çalışma şartları noktasında önemli sorunları olmasına rağmen Onlar, her zaman sorunlarından ziyade sorumluluklarını ön palanda bulundurmayı bilmişlerdir. Böyle önemli bir görevi icra eden mesleğine aşık ve milletin ortak sesi olan bütün gazetecileri ve basın emekçilerinin, internet, gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmaların da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.