10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

A+A-

Polisevi’nde düzenlenen kahvaltıya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın, Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının yönetici ve çalışanları katıldı. 
Kahvaltıda yaptığı konuşmada, basının çok önemli görevler yaptığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Halkın haber alma özgürlüğünün sağlanması adına basınımızın hür bir ortam içersinde çalışmalarını sürdürmesi oldukça önemlidir. Bu bakımdan basının çalışmaları halkın bilgilendirilmesi adına oldukça önemli ve kamu adına hizmet üreten ve çalışan kişi ve kurumlar olarak görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Samsun’da gerek yerel basında gerekse yaygın basında çalışan birçok arkadaşımızın Samsun’la ilgili gayretleri ve çalışmaları oldukça fazladır. Bu anlamda bütün gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sorunların dile getirilmesi ve onlara çözümü üretilmesi adına ve kamuoyunun bilgilendirilmesi adına yapılan çalışmaları önemsiyoruz ve bu çalışmaları da önümüzdeki süreç içersinde daha iyi bir noktaya taşımak adına hep birlikte bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Samsun’da sarı basın kartı sahiplerinin artması gerektiğini ifade eden Vali Aksoy, “Samsun’da 70 sarı basın kartı sahibi olan çalışan arkadaşımız var. Bu sayı daha da artabilir. Hak ettiği halde başvuruda bulunmamış olan arkadaşlarımızın olabileceğinden bahsedildi. Umuyorum ki bu arkadaşlarımızda hak edenler varsa onlar mutlaka müracaatları değerlendirilecek ve sarı basın kartı sahibi belgeleriyle de tescillenmiş olacaktır. 70 sayısı önemlidir ama hak eden başka arkadaşlarda varsa onların da bu başvuruların da sayıların artacağını biliyoruz” diye konuştu.

SAMSUN’A “LOJİSTİK KÖY”
Samsun’da birçok konuda önemli çalışmalarımızın gayreti içersinde olduklarının altını çizen Vali Aksoy, “Turizmde, tarımda ve lojistikte mastır planlarımızı yaptık. Önümüzdeki dönemde Lojistik Köy kurulmasıyla ilgili belirli bir aşamaya kadar geldik. Belirli çalışmalarımız ortaya çıktı ama henüz sonlandırmış değiliz. Belirli bir noktaya geldiğinde bunu Samsun ve Samsun kamuoyuyla ayrıntıları ile paylaşacağız. Düşündüğümüz Lojistik Köy sadece Samsunun değil, bölgenin değil, Türkiye’nin önemli lojistik köylerinden birisi olacaktır. Bu amaçla hareket ediyor ve çalışıyoruz. Samsun’da diğer sektörlerde de önemli çalışmalar yapılıyor. Havaalanındaki yolcu sayımız 1 milyon 246 bin’e ulaştı. Her yıl artarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.