10 Kasım Atatürk`ü anma programı

10 Kasım Atatürk`ü anma programı

Bafra`da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

A+A-

bafra55.net / ayhan aydemir

Samsun’un Bafra ilçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. 
Sabah ilk olarak Atatürk Yeni Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programa Kaymakam Halis Arslan, Garnizon Komutan Vekili Personel Yüzbaşı Serkan Savaş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı. 
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sunulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra program Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti. Nazmiye Demirel Ortaokulu tarafından düzenlenen programda Sosyal Bilimler Öğretmeni Ahmet Bangır, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 
Öğrenciler okudukları şiirler ve hazırladıkları oratoryo ile büyük alkış aldılar. Türk Tarih Kurumu’nca hazırlanan kısa film Son Yolculuk gösterildi. 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Halis Arslan tarafından ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.

toren-1-001.jpgtoren-2-001.jpgtoren-3.jpgtoren-4.jpgtoren-5-001.jpgtoren-6.jpgtoren-8.jpgtoren-9.jpgtoren-10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.