1 YILDA 35 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTILAR

1 YILDA 35 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITTILAR

19 MAYIS LİSESİ MEZUNLARI GÖNÜLLÜLERİ, KAPAK TOPLAYIP SATARAK 1 YILDA 35 ENGELLİYİ SEVİNDİRDİLER

A+A-

Samsun 19 Mayıs Lisesi mezunları gönüllüleri, kapak toplayıp satarak aldıkları tekerlekli sandalyeler ile 1 yılda 35 engelliyi hayata bağladılar. 
Samsun 19 Mayıs Lisesi mezunları gönüllüleri; Mustafa Erten, Şeref Şensoy, Semih Şahinkaya, Ahmet Erkut Öztamur, Suat Kayışoğlu, Mustafa Çelikören, Mehmet Sarı, Osman Kaleli ve Kenan Hazneci, mavi kapak toplayıp satarak engellilere tekerlekli sandalye temin ediyor. Samsun 19 Mayıs Lisesi Mezunları Gönüllüleri adına açıklama yapan Kenan Hazneci; “Samsun 19 Mayıs Lisesi mezunları olarak Facebook'ta kurulan ‘Samsun 19 Mayıs Lisesi Nostalji’ sayfası çatısı altında bir araya geldikten sonra, Türkiye genelinde uygulanan plastik kapak ve atık toplama kampanyasını Samsun’da da gerçekleştirmek ve engellilerine sandalye temin etmeyi planladık. Yaklaşık 1 yıldır yürüttüğümüz bu kampanyamız, Samsun ve ülke genelindeki mezunlarımızdan ve mezun olmayanlarımızdan da oldukça ilgi gördü. Toplanan kapakları geri dönüşümcülere satarak, engelli sandalyesi temin ediyoruz. Son parti sattığımız kapaklardan elde ettiğimiz gelire bizde imece usulü katkıda bulunarak 6 adet engelli sandalyesi aldık ve toplam temin ettiğimiz sandalye sayısını 35’e yükselttik. Bu arada, Samsun ve tüm ülke genelinden kapak gelmeye ve toplamaya devam ediyoruz” dedi.
Dün Atatürk İlkokulu’ndaki sandalye törenindeki bir öğrenciye hediye edilen tekerlekli sandalyeyi de kendilerince temin edildiğini belirten Kenan Hazneci; “Verilen sandalye, lisemiz gönüllüleri tarafından temin edilmiştir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.