1. SINIF ÖĞRENCİLERDEN AİLELERİNE NOSTALJİ!

1. SINIF ÖĞRENCİLERDEN AİLELERİNE NOSTALJİ!

Bafra Şehit Burak Perçin İlkokulu 1- B Sınıfı öğrencileri, Bafra PTT Şubesine giderek teknoloji karşısında unutulmaya yüz tutan mektup, tebrik kartı ve kartpostalları hazırladıkları zarflara koyarak ailelerine ve sevdiklerine gönderdiler.

A+A-

Sınıf öğretmenleri Makbule Şahin ile birlikte Bafra PTT Şubesine gelen minik öğrenciler teknoloji karşısında unutulmaya yüz tutan mektup, tebrik kartı ve kartpostalları, şehir dışında bulunan akrabalarına göndererek sürpriz yaptılar. Sınıf öğretmeni Makbule Şahin ise : Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar, cep telefonları ile bayram ve yılbaşı kutlamalarının yapıldığını belirterek, eski yıllarda olduğu  bu yılbaşında öğrencilerimiz yakınlarına ve ailelerine tebrik kartı atarak sürpriz  yaptıklarını dile getirdi. Bayram, yılbaşı ile özel günlerde duyguların ifadesi için kullanılan mektuplar tebrik kartları ve kartpostallar; cep telefonu mesajları ile elektronik postaların yaygınlaşması sonucu teknolojiye yenik düştüğünü hatırlatarak bizler de , “Geçmişin haberleşme aracı olarak kullanılan, kentlerin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan kartpostalların kullanımı artık yok denecek kadar az ve unutulmaya yüz tuttuğundan dolayı minik öğrencilerimizle böyle güzel bir olaya el attık. Maalesef kartpostal gönderme alışkanlığının azalmasında, cep telefonu ve bilgisayar aracılığıyla haberleşme gün ve yıllar geçtikçe etkili oluyor. Şahin, minik öğrencilerimizle bu unutulmaya yüz tutmuş olan eski günler ve yıllardaki gibi başta ailemizle, sevdiklerimizle ve arkadaşlarımızla haberleşmeyi eski kart postallarla yaparak eski günleri ve yılları asla unutmayacağımız hatırlatmak istedik.
Eskiden herkes özel günlerde postacıların yolunu gözler onlara maniler hazırlardı. Ama yeni nesil bu eski güzelliklerden mahrum. Biz öğrencilerimize ve ailelerine bu nedenle bir nostalji yaşatmak istedik. Öğrencilerimiz hazırladıkları tebrik kartlarını, karpostallarını ve mektuplarını akrabalarına gönderdi
” dedi. 
Bafra Postane Müdüresi Nurhan Önder ise öğrencileri bu konuda tebrik etti. P
ostaneyi minik öğrencilere gezdirerek yapılan işlemler hakkında bilgilendirdi. Program, Ziyaret Hatıra Fotoğrafı çekimi ile son buldu.

ptt-1.jpg

 

ptt2.jpg

 

ptt-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.