1. SAMSUN SANAT- KÜLTÜR FESTİVALİ' NDE KUVAY-İ MİLLİYE DESTANI TİYATROSU

1. SAMSUN SANAT- KÜLTÜR FESTİVALİ' NDE KUVAY-İ MİLLİYE DESTANI TİYATROSU

1. Samsun Sanat- Kültür Festivali; Samsun Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon' da sona erdi.

A+A-

30 Nisan- 02 Mayıs 2019 tarihlerinde, 3 gün süren ve 2 Mayıs Perşembe günü sona eren, 1. Samsun Sanat- Kültür Festivali; Samsun Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon' da sona erdi.

Festival' in son günü olan 2 Mayıs Perşembe günü, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon' da,Tiyatro Yönetmeni, yazarı ve oyuncusu Yaşar GÜNDEM' in rol aldığı " Kuvay-ıMilliye " adlı tek kişilik oyun ilgiyle izlendi."

Tiyatro Yönetmeni, yazarı ve oyuncu Yaşar Gündem, oyun hakkında şunları söyledi:

" Nazım Hikmet’in 1939-1941 yılları arasında hapishanede yazdığı bir eser. Baplar halinde. “ Onlar ki ” ile başlayıp, sonrasında 8 bapla bitiyor.

Tarih kitaplarında “ Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ” diye geçer ya hep. İşte, Kurtuluş Savaşı Dönemi' nde; cephe gerisinde adını sanını duymadığımız, arka saflardaki isimsiz kahramanların hikayesini anlatıyor bu eser.

Arhavili İsmail, Kambur Kerim, Antepli Kara Yılan, Kartallı Kazım gibi birçok karakter var; elbette aralarında kurgu da vardır ama mesela Kartallı Kazım ile Bursa Cezaevi’nde birlikte yatmışlar.

Dikkat ederseniz, 100 yıllık Cumhuriyet’te Kurtuluş Savaşı' nı böylesine canlı ve destansı bir şekilde anlatan tek şairimizdir Nazım Hikmet.

Ama biliyoruz, ona da sahip çıkmak yerine, “ vatan haini ” ilan etmişiz.

Oyunu sanat ve kültür festivaline gelen şair, yazarların yanı sıra, tiyatro yönetmeni ve oyun yazarı ile oyuncusu, köşe yazarı Ersin ERGE de izledi.

Oyun; izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi. Oyun sonunda; izleyiciler Yaşar Gündem ile hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

2-776.jpg

3-643.jpg

4-452.jpg

5-308.jpg

6-220.jpg

10-058.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.