1. Etli Kazan Pilavı ve Ömer Faruk Bostan Konserine Yoğun İlgi

1. Etli Kazan Pilavı ve Ömer Faruk Bostan Konserine Yoğun İlgi

Bafra’nın Hıdırellez Mahallesi’nde Cumhuriyetimizin ve mübadelemizin 100. Yılı Anısına düzenlenen 1. Etli Kazan Pilavı Etkinliği ve Ömer Faruk Bostan Konseri yoğun katılımla gerçekleşti.

A+A-

Bafra’nın Hıdırellez Mahallesi’nde Cumhuriyetimizin ve mübadelemizin 100. Yılı Anısına düzenlenen 1. Etli Kazan Pilavı Etkinliği ve Ömer Faruk Bostan Konseri yoğun katılımla gerçekleşti.

Hıdırellez Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bölük,civar köyleri muhtarları,Hıdırellez mahallesi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mustafa Karaca, ve Bafra Balkan Türkleri Derneği Başkanı Süleyman Özata tarafından organize edilen etkinlikte gelen konuklar doğayla iç içe bir gün yaşama fırsatı buldu. Etkinliğe, Yakakent Kaymakamı ve Bafra Kaymakam Vekili Abdüssamet Kılıç, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdal Sefa Kocabaş ve yönetimi, siyasi parti temsilcileri, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Aytaç Akın,Sivil Toplum Kuruluşları, daire amirleri, civar mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Hıdırellez Mahallesi Muhtarı Erdoğan Bölük, yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek tüm protokol üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinliğin bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini aktaran Bölük, önümüzdeki yıl daha da kapsamlı bir etkinlik gerçekleştireceklerini ve bu etkinliği kalıcı hale getirmeyi planladıklarını aktardı.

Erdoğan Bölük’ün ardından ev sahibi olarak konuşan Bafra Balkan Türkleri Derneği Başkanı Süleyman Özata, büyük bir emek harcanarak bu etkinliğin organize edildiğini amaçlarının geleneksel hale getirilecek bir etkinlik olduğunu ifade etti. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olması ve mübadillerin 100. Yılı dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini aktaran Özata, protokol üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, “Sizler o kadar müstesna insansınız ki Bafra o kadar güzel bir yer ki; her yıl protokol olmaksızın, 29 Ekim’i kutluyor ve o güne özel şenlikler yapıyorsunuz. Bu nedenle lütfen öncelikte kendinizi alkışlayın” diyerek övgülerde bulundu ve katılım sağlayan protokol üyelerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

Halk oyunları ile açılışı yapılan etkinliğin ardından etli kazan pilavı gelen konuklara ikram edildi.

Yemeğin ardından Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Ömer Faruk Bostan Konseri ile coşkulu bir etkinlik yaşandı.

1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-23.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-8.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-6.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-7.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-2.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-3.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-4.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-5.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-9.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-10.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-11.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-12.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-13.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-14.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-15.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-16.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-18.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-19.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-20.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-21.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-22.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-24.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-25.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-26.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-27.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-28.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-30.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-31.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-32.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-35.png1-etli-kazan-pilavi-ve-omer-faruk-bostan-konserine-yogun-ilgi-36.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.