1 Asırdır  Kadayıf İmalat Ediyorlar

Samsun'un Bafra İlçesinde Ekmekçi ailesinin en küçüğü Alaattin Ekmekçi dedesinden ve babasından kalan mesleği ilerlemiş yaşına rağmen devam ettiriyor.

A+A-

Hacınabi Mahallesinde küçük bir dükkanda kadayıf imalatı yapan Alaattin Ekmekçi bu meslek bize dedemden babama,  babamdan ise bana geçti  1 asırdır ailecek kadayıf imalatı yapıyoruz" dedi.

Dedemizden bize kalan mirası ben devam ettiriyorum diyen Ekmekçi şunları söyledi, "1972 yılından bu yana kadayıfı kendisinin yaptığını söyleyerek, eskiden kadayıfları ellerimizle dökerdik ve kömürle pişirirdik.  Dedemden daha sonra bu meslek babama geçti o zamanlar makine yoktu hamurları ellerimizle yoğururduk tabi o zamanlar kadayıf daha lezzetli olurdu. Tekelden çıkan işçiler dükkanımızın önünde uzun kuyruklar oluştururdu" dedi

12 Yaşından bu yana çalıştığını da dile getiren kadayıf ustası Alaattin Ekmekçi, Ortaokulda bir sene okuduktan sonra babasının yanında çalıştığını, kadayıfçılığın babasından kaldığını söyledi.  72 yaşındayım ömrüm yettiği sürece de bu mesleği sürdüreceğim" dedi.

Haber: Emre Şahinol

1 Asırdır Kadayıf İmalat Ediyorlar1 Asırdır Kadayıf İmalat Ediyorlar1 Asırdır Kadayıf İmalat Ediyorlar1 Asırdır Kadayıf İmalat Ediyorlar

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.