Zirvede Bir Gerzeli

Zirvede Bir Gerzeli

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun (TDF) düzenlediği Kış Gelişim Eğitim kampı için 17-24 Şubat tarihleri arasındaki

A+A-

eğitim için Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen dağcılık kulübü sporcularının oluşturduğu 122 kişilik gurup Muş’a gelerek yüksek dağ kesimlerde eğitimlerine başladı.

Ülkenin çeşitli illerinden Muş’a gelen 122 dağcı, Kış Gelişim Eğitim kampı için çalışmalara başladı. Teorik derslerin ardından sabah saatlerinde kafileler halinde Karlıdere mevkiine gelen dağcılar, teçhizatlarını kuşanarak teorik eğitim için yürüyüşe hazırlandı. Burada teknik heyet gözetiminde gruplara bölünen dağcılar iz açma, kazma ile düşmeler, çığ testi, çığ bilgisi, karda ip li emniyet sistemleri inişler çıkışlar, arama kurtarma kar kış koşullarında yaşama hayatta kalma, kar mağarası, kar kulübesi ve iglo yapımı, ilk yardım, donma, hipotermi gibi konularda teorik ve uygulamalı bir haftalık eğitimleri sonucu teorik ve uygulamalı sınavlarını oldular.Bu eğitimlere katılarak başarı ile tamamlayan Sinop temsilcimiz Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve sporcusu Birol SAZAK Gerze’ye döndü.

Sinop ilini temsilen katılan Gerze ilçesi Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve sporcusu Birol SAZAK yaptığı açıklamada; "Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Muş Kış Gelişim Eğitimine katılarak tüm dağcılık ve kış dağcılığının olmazsa olmaz eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Sinop ilimize Gerze ilçemize profesyonel eğitimli dağcı sporcusu olarak döndüğüm için çok mutluyum. Muş’ta yüksek dağlarda köy korucularının korumasında çok zorlu şartlarda eğitimlerimizi tamamladık. Muş Alparslan üniversitesi yönetimi ve Muş halkından çok yakın ilgi alaka yardım gördük.Bu vesileyle tüm Muş halkına çok teşekkür ederim. Dağcılık kulübü yönetimimiz İlimizde ve Bölgemizde dağcılık ve doğa sporlarını sevdirmek, geliştirmek ve yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyor.Yaptığımız etkinlikler ve Türkiye’nin her yerinde katıldığımız etkinlikler ile bölgemizi tanıtarak turizm elçiliği yapmaktayız. En son katıldığım Muş kış eğitimi tüm ulusal yayın ve TRT olmak üzere basında yer alarak haber konusu olmuş ve görsel basına Gerze Belediyemiz logosu ve kulüp logomuzu görsel basından ülkemize yansıtma olanağını buldum. Bölgemizin tanıtımı ve doğamızın tanıtımı için bu faaliyetlere devam edeceğim.” dedi.

zirvede-bir-gerzeli1.jpgzirvede-bir-gerzeli3.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.