YÜKSEKÖĞRETİMDE TÜRK DÜNYASININ BİRİNCİ TERCİHİ TÜRKİYE

YÜKSEKÖĞRETİMDE TÜRK DÜNYASININ BİRİNCİ TERCİHİ TÜRKİYE

Avrasya Yükseköğretim Zirvesi kapsamında düzenlenen “Rusya ve BDT Bölgesinde Uluslararasılaşma” panelinde konuşan Irina Stepanenko, Türki cumhuriyetlerin yüksek öğretimde Türkiyeyi tercih ettiğini ifade etti.

A+A-

Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (Eurasian Universities Union-EURAS) desteği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen, dünyanın üçüncü büyük eğitim zirvesi Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne (Eurasian Higher Education Summit-EURIE) bugün gerçekleştirilen panel ve seminerlerle devam edildi.

“Kültürel yakınlık tercih sebebi”

Zirve kapsamında gerçekleştirilen “Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölgesinde Uluslararasılaşma” panelinde konuşan Begin Group Uluslararası İlişkiler Direktörü Irina Stepanenko, başta Kazakistan ve Azerbaycan olmak üzere, Türk cumhuriyetlerindeki öğrencilerin yükseköğretim için Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Halen Türkiye’de Kazakistan’dan 2 bin, Azerbaycan’dan ise 12 bin 500 uluslararası öğrencinin bulunduğunu ifade eden Stepanenko, “Bu öğrenciler Türkiye’yi özellikle kültürel yakınlık nedeniyle tercih ediyorlar. Kazak, Azeri ve Türk kültürleri birbirine yakın olduğu için çok fazla bir uyum sorunu yaşamıyorlar. Ayrıca Türkiye’nin bu ülkelere sunduğu vize serbestliği de tercih için bir başka neden” diye konuştu.

yuksekogretimde-turk-dunyasinin-birinci-tercihi-turkiye2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.