YSV’DE TEFSİR DERSİ ÖNCESİ 28 ŞUBAT FOTOĞRAF SERGİSİ

YSV’DE TEFSİR DERSİ ÖNCESİ 28 ŞUBAT FOTOĞRAF SERGİSİ

Yavuz Selim Vakfı Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen Tefsir Derslerinde Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ‘Fatiha Süresinin ’tefsiriyle 27.02.2017 Pazartesi akşamı Yavuz Selim Vakfı Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yoğun katılımla devam etti.

A+A-

foto-galeri-003.gif

Yavuz Selim Vakfı Eğitim Komisyonu tarafından düzenlenen Tefsir Derslerinde Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk  ‘Fatiha Süresinin ’tefsiriyle 27.02.2017 Pazartesi akşamı Yavuz Selim Vakfı Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda yoğun katılımla devam etti.

Yavuz Selim Vakfı sosyal konulara değinmeye devam ediyor. Ülkemizin 20 yıl önce yaşadığı postmodern darbeyle ilgili resim sergisi yapıldı. Tefsir dersine gelen dinleyiciler ders öncesinde 28 Şubat Resim Sergisini gezdiler.

Tefsir Dersine yoğun katılımın yaşanması nedeniyle Konferans salonuna sığmayan katılımcılar için Reyhan Okuma Salonuna Canlı yayın aktarıldı. Tefsir dersini dinleyiciler oradan takip etme fırsatı elde ettiler.

Yavuz Selim Vakfı Bafra Şubesi Başkanı Hamit KILIÇ şunları söyledi “ Vakfımız olarak başta Bafra’mızın sorunları ve Ülkemizin sorunlarına kayıtsız kalamayız. Bu nedenle Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin hazırladığı ”28 Şubat Gerçeği” konulu resim sergisini Tefsir Dersine gelen dinleyicilerimize sergilemek istedik. Bu nedenle emeği geçen kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Yine her hafta Bafra’mıza ve Vakfımıza Tefsir dersine gelen Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk hocamıza çok teşekkür ediyorum.

Bizler Vakıf Yönetimi olarak istişareler yapıyoruz, Vakfımızda yapılan çalışmaların en doğru biçimde yapılması için yoğun gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde daha güzel faaliyetlerle karşınızda olacağız.

Bu akşam bizlerle bu önemli Tefsir dersinde olan kıymetli dostlara çok teşekkür ediyorum. Buradan haftaya tüm hemşerilerimizi Vakfımıza davet ediyorum.

               Tefsir dersinde Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk konuşmasında şunları söyledi ‘ Müslüman’ın 8 tane özelliği vardır. Kuranı Kerim böyle söylüyor.

-Kötülüğe en güzel şekilde karşılık verirler, kendisine yapılan bir kötülük yapıldığı zaman, affedilmesidir asıl olan. Allah rızası için karşılık verebilme gücüne sahipken affedebiliyorsa iman derecesi bakımından üst seviyelerdendir.

-İyiliği emreder, kötülükten menederler, Müslüman her hareketi, her işinde iyiliği emredip kötülükten alıkoymasıdır. Daha doğrusu iyiliklerin önünü açıp, kötülüğe yol vermemesi lazımdır.

- Daima iyi ve güzel davranışlarda bulunurlar, davetçi zaten ilk başta güzel davranması ve güzel konuşması ve güzelliklerden bahsetmesi gerekir. Bunu en güzel Peygamber Efendimizde görürüz.

-Hayırlarda yarışırlar, güzel ve hayırlı işlerde öncü olurlar ve hayırda yarışırlar.

-Hoşgörülü ve bağışlayıcıdırlar, Müslüman etrafında hoşgörülü ve bağışlayıcı olmasa etrafında kimseler kalmaz.

-Adaletlidirler, Müslüman adaletin temsilcisidir. Her şartta ve her zeminde adaletle hükmeder.

- Alçakgönüllüdürler, bizler etrafımızda alçak gönüllü olmalıyız ki herkesle iletişim kurabilelim.

- Allaha ortak koşmaz, Müslüman asla Allah’a ortak koşmaz,

Program Tefsir dersinin ardından katılımcılara çay ikramı ve sorulan sorularla devam etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.