Yoğunpelit’te Ceviz Budama Eğitim Verildi

Yoğunpelit’te Ceviz Budama Eğitim Verildi

Alaçam İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçemiz Yoğunpelit Mahallesinde cevizde budama ve aşı eğitimi verildi.

A+A-

Yoğunpelit Mahallesinde modern tarım teknikleri ile ceviz yetiştiriciliğinin gelişmesi sonrasında yeni bahçe tesislerinin çalışmalarına alanda geç uyanan yaban ceviz çeşitlerden tesis edilen Yoğunpelit Mahallesinde cevizde budama ve aşı eğitimi verildi. Alaçam İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisleri Kaan ALTAŞ ve Uğur ÖZCAN tarafından verilen budama ve aşılama kursunda 10 dekar alanda ithal çeşitlerden oluşan ceviz bahçesinde budama teknikleri, lider dal, yan dallar, ana dal çıkışları, kat sayısı, katlar arasındaki mesafeler, kesim teknikleri ile dilcikli ceviz aşısı hakkında uygulamalı eğitim verildi.

Daha sonra 1 yaşında yeni tesis edilmiş ceviz bahçesinin farklı fidan tip ve boylarına göre tepe vurması budaması ile meyve vermeyen yerli çeşitlere çeşit değiştirme amaçlı kabuk altı aşılama teknikleri ve aşılama yapılmış yaşlı ağaçlarda aşı sonrası budama ve aşı bakımı çalışmaları hakkında teknik bilgilendirme yapıldı. Alaçam Yoğunpelit Mahallesi sakinleri eğitim toplantısının çok faydalı olduğunu belirterek kendilerinin de modern ceviz bahçesi kurarak bizleri bilgilendiren Alaçam Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisleri Kaan ALTAŞ ve Uğur ÖZCAN’a teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.