Yetkililere Seslerini Duyurmak İçin Yolu Kapattılar

Yetkililere Seslerini Duyurmak İçin Yolu Kapattılar

Samsun'da otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Zeynep Nazlı Kahveci'nin ailesi ve yakınları, kazanın yaşandığı Samsun-Ordu karayolunda oturma eylemi yaptı.

A+A-

Samsun'da otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden 11 yaşındaki Zeynep Nazlı Kahveci'nin ailesi ve yakınları, kazanın yaşandığı Samsun-Ordu karayolunu, üst geçit yapılması talebiyle bir süre ulaşıma kapattı.

Tekkeköy ilçesinde 3 Ekim'de okul dönüşü trafik kazasında ölen 6. sınıf öğrencisi Kahveci'nin ailesi ve yakınları, olayın yaşandığı Kirazlık Mahallesi Samsun-Ordu karayoluna geldi.

Kahveci'nin karayolu yanındaki evine "Bu güzergahta yayaların can güvenliğinin sağlanması için yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz" yazılı pankart ile küçük kızın fotoğrafının bulunduğu iki afiş asıldı.

Ellerinde pankartlar taşıyan vatandaşlar, üst geçit inşa edilmesi talebiyle karayolunda bir süre oturma eylemi yaptı. Polislerin yolun açılmasını istemesine, vatandaşlar tepki gösterdi. Karayolunun yaklaşık yarım saat çift yönlü ulaşıma kapatılması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Grup adına açıklama yapan Murat Balcı, küçük kızın evinin yaklaşık 100 metre uzağında bulunan trafik lambalarının bir süre önce kapatıldığını, bölgede yaya geçidi bulunmadığını iddia etti.

Küçük kızın annesi Emel Kahveci ise "Başka Zeynepler ölmesin" diyerek gözyaşı döktü.

Daha sonra olay yerine gelen Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk, vatandaşlara üst geçit ve trafik lambası yapılacağı sözünü verdi. Gruptakiler, bunun üzerine dağıldı.

tekkekoy-1.jpgtekkekoy-2.jpgtekkekoy-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.