YETERSİZ KALAN SU KANALI BİBER TARLALARINDA ZARARA YOL AÇTI

YETERSİZ KALAN SU KANALI BİBER TARLALARINDA ZARARA YOL AÇTI

Bafra ilçesine bağlı Balıklar köyü muhtarı Aziz İslami, Bafra Belediyesi tarafından bağlanan su kanallarının yetersiz olması nedeniyle arazilerin su taşkınına maruz kaldığını ve zarara uğradıklarını söyledi.

A+A-

Bafra Belediyesi’nin Balıklar köyü yakınlarında açılan kanallara 4 mahallenin kanalizasyon hatlarını bağlamasının ardından kanalların aşırı yağışlarda yetersiz kalması sonucu kanalizasyon ve yağmur sularının geri teptiğini ve ürünlerinin zarar gördüğünü belirten Balıklar köyü muhtarı Aziz İslami, ”Biz Balıklar köyü olarak Bafra’ya sınırız. 36 yıllık muhtarım, Bafra Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bu boruları buraya getirdiği ana kadar hiç su taşkını yaşamadık. Belediyeye giderek Fen İşleri Müdürlüğü görevlilerini buraya getirdim. Bana, ‘bu bağladığımız suyu kanal almıyor, o nedenle geri verdi. Bizde fazla yağıştan dolayı bu suyun kanala fazla geldiğine şahit olduk’ dediler. 45 dönüm alanda ekili olan biberin yüzde 90’ı zarar gördü. Zararlarımız büyük, Belediyesi’nin bir an önce önlem alması gerek. Gelecek yıl zarara uğramamamız için ne yapılması gerekiyorsa yapması lazım” dedi.
Kanalın genişletilmesi için çalışma yapacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Kanalda DSİ her yıl temizleme çalışmaları yapıyor. Fakat oraya ilçe merkezinden 4 yağmur suyu hattı geldiği için bu yıl fazla miktarda da yağış olması nedeniyle kanalda su gitmedi ve bu nedenle tarlalara su taşkını olmuş. Yeni döşediğimiz yağmur hatlarını Kızılırmak’a bağlıyoruz. Bunlar teknik konular. DSİ ile görüşerek Balıklar köyünde bulunan kanalın genişletilmesi için çalışma yapılmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.