Yeni sistem ticareti geliştirecek

Yeni sistem ticareti geliştirecek

Onur üyesi olduğu MÜSİAD'ın üyeleriyle biraraya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ticaret ve ekonominin gelişeceğini, Türkiye'nin 2023 hedeflerine daha hızlı yürüyeceğini söyledi.

A+A-

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi'nce her ay düzenlenen geleneksel kahvaltı programında işadamları ile biraraya geldi. Örnek Sanayi Sitesi'nde bir firmada gerçekleşen ve AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ile MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan'ın da katıldığı kahvaltıda dernek üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ekonomi ve ticaret üzerinde de olumlu etkileri olacağına dikkat çekti.

TIKANIKLIK ORTADAN KALKACAK

Yeni hükümet sisteminin ekonomide istikrarın garantisi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Yeni sistem Türkiye'nin her alanda gelişimine katkı sunacak. Özellikle ekonomide dinamik yapı oluşacak. İşadamlarının önü açılacak. Yeni sistemle birlikte ticaret ve ekonomi gelişecek, Türkiye'miz 2023 hedeflerine daha hızlı yürüyecek. Bürokratik tıkanıklık aşılacak.

Artık koalisyon dönemlerindeki krizler yaşanmayacak. Bu da ekonomi ve ticaret üzerinde oldukça olumlu. Ancak bunun yanısıra şehirlerin yarıştığı günümüzde yerel yönetimlerin şehre yapacağı katkı da çok önemli. Bizim işadamlarımıza kapımız her zaman açık. Çünkü biz şehrin özel sektör eliyle gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz" dedi.

GÜÇLÜ SANAYİ, GÜÇLÜ ŞEHİR

İşadamı ile sanayicilerin, şehrin ve ülkenin gelişiminde önemli yere sahip olduğuna da işaret eden Genç, "21. yüzyılda artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı günümüzde özellikle ticaretçi ve sanayicilerimizin güçlü olması çok önemli. Çünkü sanayicilerimiz ne kadar güçlü olursa yatırım imkanı da o derece iyi olur. Dolayısıyla o şehir ve ülke de kalkınır. Çünkü ticaret kalkınmanın lokomotifidir. Bir şehirde sanayi ve ticaret gelişmedikçe o şehir gelişemez, zenginleşemez. Şehrimizde ticaret ve sanayinin gelişmesi için ortak akıl şart. Samsun'da önemli bir ticaret potansiyeli var. Biz belediye olarak bütün gücümüzü ticaret ve sanayi de içinde olmak üzere her alanda gelişimi için harcıyoruz" diye konuştu.

GELİŞİMİ HIZLANDIRACAK

Samsun'un sahip olduğu konum nedeniyle global dünyada stratejik öneminin olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun, gerek konumu, gerek diğer potansiyelleri ile çok ideal bir bölge ve ideal bir şehir. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulandığı yeni dönem ülkemizle birlikte Samsun'da da gelişimini daha hızlı sağlayacaktır. Örneğin bizim ortaya koyduğumuz Samsun-Batum demiryolu hattı, ayrıca şehrimizi Demir İpek Yolu'na bağlayacak olan Samsun-Kars-Tiflis Demiryolu hattının daha hızlı hayata geçeceğine inanıyorum. Bu projelerin gerçekleşmesi özellikle ticaretçilerimiz ve sanayicilerimiz için çok önemli" şeklinde konuştu.

yeni-sistem-ticareti-gelistirecek1.jpgyeni-sistem-ticareti-gelistirecek2.jpgyeni-sistem-ticareti-gelistirecek3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.