Yeni mahallelerin tapuları dağıtıldı

Yeni mahallelerin tapuları dağıtıldı

Bafra’da Kuşçular, Adaköy, Karaburç, Kalaycılı ve Kelikler Mahallesinin Tapuları Dağıtıldı

A+A-

Kuşçular, Adaköy, Karaburç, Kalaycılı ve  Kelikler mahallesindeki hak sahiplerine tapuları törenle verildi.

Programa; Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban, daire müdürleri, oda başkanları, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı.

Tapular sahiplerine Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Samsun Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban tarafından verildi.

Samsun Tapu Kadastro Bölge Müdürü Hasan Özalban “ 2015 yılının Ocak ayında 2 yıl önce Bafra’da bir toplantı yapmıştık. Tapu tescil süreci uzun sürmektedir.  Hızlı bir şekilde yapacağımızı Bafra Kaymakamımıza söylemiştik. Kaymakamımızın bu konuda büyük gayretlerini gördükten sonra kendilerine o gün itibariyle söz vermiştik. Onun için Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Akabinde verdiğimiz sözü tuttuğumuzdan dolayı bütün personelimize başarı belgesi verdi. Şuanda 5 mahallemize tapularına dağıtacağız. 2014 yılında yaklaşık 20 mahallemizde arazi toplulaştırması yapıldı. Şuanda da arazi toplulaştırması Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından devam ediyor. 2B alanlarını ve düzeltilecek yerleri uygulamanın içine aldılar devam ediyor. Tescil için bize halen müracaat olmadı ama bu çalışmalar devam edecek” dedi.  

Kaymakamımız Sayın Halis Arslan, “ toprak reformu en önemli projelerinden bir tanesidir. Aslında ülkemizde çok başarılı uygulamaları vardır. Bafra’mızda başarılı bir şekilde uygulamaya devam etmektedir. Bu toprak reformundaki sonucunun esas paydasını daha sonradan göreceksiniz. Dağınık olan araziler hep bir araya getiriliyor. Hepsi ayrı ayrı yerlerde olduğu için hepsinin üretim değeri, miktarları dikkate alınarak teknik bir şekilde bir araya getiriliyor. Hepsine ayrı ayrı yoldan gidiyordunuz, bu nedenle hem zamandan tasarruf oluyordu, size büyük bir üretim kaybıydı. Bundan sonra üretim kayıpları askıya inecek ve planlı bir üretimde daha bilinçli tarım yapılacak. O bakımdan bu güzel çalışmayı başlatan, bu güzel çalışmayı programa alan Tarım Bakanlığımıza ve bu uygulamacı birimlerine teşekkür ediyorum. Tapu sahiplerine de hayırlı uğurlu olsun derken, kuzeyin en verimli topraklarında üretim katlanacak, en modern tekniklerle daha bol ürünler alacaksınız. Böylelikle gelirinizde artacak.  ” dedi.  

kalaycili-koyunde-tapular-verildi2.jpg                                      

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.