Vicdansızlar yakalandı

Vicdansızlar yakalandı

Samsun'da yeni doğmuş bir kız çocuğunun çöpe atılarak ölüme terk edilmesi olayıyla ilgili bebeğin annesi ile birlikte toplam 4 kişi, özel kurulan polis ekibi tarafından yakalandı.

A+A-

 

Olay, İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi'nde 10 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah 07.30 sıralarında işe giden vatandaşlar çöp konteyneri yanında battaniyeye sarılı yeni doğmuş kız çocuğu buldu. Olay, polise haber verildi. Bebek, Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, bebeğin ailesinin bulunması için özel ekip kurdu. Özel ekip gece gündüz İlkadım ve Canik ilçelerinde bulunan 30 ayrı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyip görgü şahitlerinin de ifadelerine başvurdu. Ayrıca Samsun'daki bütün hastanelerde yeni bebek doğumuyla ilgili araştırma yaptı. Çalışmalar sonucu bebeğin 55 plakalı bir otomobil ile olay yerine getirilip bırakıldığı tespit edildi. Aracın plakasından yola çıkan özel ekip, bebeği çöp konteynerinin yanına K.K. (29) ile eşi S.K.'nın (34) otomobille birlikte gelip terk ettiklerini tespit etti. K.K. ve karısı S.K., Canik ilçesindeki evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. 
K.K. ve eşinin ifadesinden yola çıkan polis, bebeğin annesinin 19 yaşındaki A.Y. olduğunu ve gayrimeşru ilişki sonucu hamile kalarak, bebeği K.K.'nın evinde dünyaya getirdiğini ve bu durumdan A.Y.'nin annesi Y.Y.'nin (43) de haberinin olduğunu ortaya çıkardı. Bebeğin annesi A.Y. ile anneannesi Y.Y., İlkadım ilçesi Adatepe Kahallesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3'ü kadın 4 kişi, 'ihmali davranışla ölüme teşebbüs ve bakım ve gözetim yükümlülüğünü ihlal' suçlarından bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. 
Şahıslar, gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya gelen bebeğin duyulmasıyla rezil olmaktan korktukları için bebeği terk ettiklerini söyledi.

bebegi-cope-attilar.jpgbebegi-cope-attilar-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.