YAPILARIMIZI DEPREME DAYANIKLI İNŞA ETMEK DURUMUNDAYIZ

YAPILARIMIZI DEPREME DAYANIKLI İNŞA ETMEK DURUMUNDAYIZ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 17 Ağustos depreminin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Gölcük olan ve geniş bir alanda hissedilen 7,4 büyüklüğündeki; resmi rakamlara göre 17.840 insanımızın hayatını kaybettiği ve on binlerce vatandaşımızın yaralandığı, çok sayıda konut ve işyerinin hasar gördüğü depremin maliyeti başta Gölcük ve Kocaeli olmak üzere tüm ülkemiz için ağır olmuştur.

Dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri üzerinde yer alan ülkemizde büyük şiddetli depremlerin meydana gelmesi kaçınılmaz olduğundan deprem gerçeğiyle yüzleşmek, konut ve işyerlerimizi depreme dayanıklı inşa etmek, riskli yapılarımızı bir an önce dönüştürmek durumundayız. Bu kapsamda, deprem riski altında bulunan bölgelerin yeniden yapılandırılması amacıyla 2012’de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 53 ilimizde 230 adet riskli alan, 29 farklı ilimizde 97 adet rezerv yapı alanı ilan edilmiştir. 81 ilimizde 585 bin konut ve işyerinde riskli yapı tespit edilmiş ve bu yapıların dönüşümü için çalışmalar sürdürülmektedir.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılan, Cumhurbaşkanlığı hükümetinin ilk “100 Günlük İcraat Programı”nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın icraatları arasında, 17 bin konut ve işyerinin tamamlanacağı, 16 bin adedinin temelinin atılacağı ve 18 bin 750 konut için dönüşüm programlarına başlanacağı belirtilmiştir. İcraatların hızla hayata geçmeye başladığı yeni dönemde, hedeflenen kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla ülke genelinde sağlıklı, güvenli ve yaşanılabilir çevreler oluşturulacak, depremden kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçilecektir. İnsanlarımızın ve şehirlerimizin emniyeti için atılan tüm adımların, kurumlarımızın öncülüğünde milletçe sahiplenmemiz ile başarıya ulaşacağına inanıyorum.

Marmara Depremi’nin 19.yıldönümünde, yüzyılın en büyük afetlerinden biri olarak hafızalarımızda dipdiri duran acıyı bugün de kalplerimizde hissediyor, deprem şehitlerimize bir kez daha Yüce Mevla’mdan rahmet, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı  diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.