YAĞMUR BAFRA OVASI’NI VURDU

YAĞMUR BAFRA OVASI’NI VURDU

Bafra Ovası’ndaki ekili alanlarda büyük zarara yol açtı.

A+A-

Çukurovası’ndan sonra Türkiye’nin en büyük tarım arazisi olan Bafra Ovası’nda aşırı yağışlar nedeniyle tütün, biber, kavun, karpuz ve buğday tarlalarında hasar meydana geldi. Balıklar Köyü Azası Bekir Gül, “Yağmurdan dolayı vatandaşlarımızın herhangi bir buğday, biber, tütün ve kavunu kalmamıştır. Vatandaş şu anda kan ağlıyor. Bir tek çeltikte zarar görülmedi. Diğer mahsuller hep gitti. Vatandaş kooperatife borçlu, bakanlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi.
Baraj kurulması üzerine İğdil köyünden Balıklar köyüne göçtüklerini söyleyen Alaaattin Durak ise, "Kendimiz icarcıyız. Çoluk çocuğumuzun rızkını kazanmak için yer kiralıyoruz, onu da su kesti. Ürün gitti, zayiat çok. Üniversitede okuyan çocuklarım var. Bütün umudum ektiğim üründü, o da gitti” diye konuştu.
Balıklar köyü sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi. Gıda Hayvan ve Tarım İlçe Müdürlüğü ise, ilk etapta 1 milyon liralık afet ihbar formu gönderildiğini, önümüzdeki günlerde arazide zarar ziyan tespitlerinin yapılacağını açıkladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.