Viyana’da Havzalılar’da Mevlit ve Tirit Programı Düzenledi

Viyana’da Havzalılar’da Mevlit ve Tirit Programı Düzenledi

Avusturya’da yaşayan Havzalı gurbetçi vatandaşlar tarafında Viyana Yunus Emre Camiinde mevlit ve tirt programı düzenlendi.

A+A-

Düzenlenen etkinliğe katılan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “Birlik ve beraberliğimiz koruduğumuz sürece bize kimseinin gücü yetmez.” Dedi.

Program kapsamında ilk olarak Viyana Yunus Emre Camiinde şehitler için mevit okundu ardından yasin-ı şerfi okunarak zeytin dalı harekatının başarı ile tamamlanması  ve tüm şehitler için dua edildi.

Duanın ardından cami yemek hanesinde düzenlenen tirit programına geçildi.

Buradakonuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ziyaretin  geçen ay planlandığını amageçen ay Havza’ya gelen şehitler nedeni ile programın bu tarihe kadığını beliretrek; “Geçen ay ilçemiz peş peşe iki şehit birden verdi. Ordumuz mazlum ve mağdur insanlara yardım ve ülkemizin sınır güvenliği için bir mücadelenin içerisinde. İstemezsekte şehitlerimiz oluyor. Biz geri kalanlar birlik ve beraberlik içeriisnde ülkemizin ve ordumuzun arkasında dimdik durmak zorundayız.  Allahın güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

İkiz bulduğu her fırsatta gurbetteki Havzalılar ile bir araya gelmeye çalıştıklarını belirterek; “ Bizler biliyoruz ki gurbetteki vatandaşlarımızın yüreği her zaman bizlerle ve memeleketlerinde. Bizde her fırsatta sizleri ziyaret ederek birlik ve beraberliğimize katkı vermek için çalışıyoruz.” Dedi.

Havza Madeni İşler Odası Başkanı Fahri Çiftçi ise düzenlenen programa katılmaktan ötürü mutlu olduğunu belirterek; “Bizler hep biriz ve beraberiz. Allahım bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Dedi.

Düzenlenen programa Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Madeni İşler Odası Başkanı Fahri Çiftçi, Viyana Samsunlular  Derneği Başkanı Rıfat Çalır ve Yönetimi ile Avusturya’da ki gurbetçiler katıldılar.

 
viyana’da-havzaliar’da-mevlit-ve-tirit-programi-duzenledi2.jpeg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.