KENAN YELEK, ANTRENÖRLÜK KARİYERİNE BAŞLADI

KENAN YELEK, ANTRENÖRLÜK KARİYERİNE BAŞLADI

amsunspor’un emektar savunma oyuncusu Kenan Yelek, 11 yıl formasını terlettiği kırmızı-beyazlı takıma şimdi yardımcı hoca olarak hizmet ediyor.

A+A-

Kenan Yelek, 1975 yılında Giresun’da doğdu. Futbolculuk kariyerine ilk olarak amatör ligde Kartalspor ile başladı. 1994 yılında Gebzespor ile ilk profesyonel maçına çıkan Kenan Yelek, daha sonra sırasıyla Zeytinburnuspor ve Altay formalarıyla giydi. Türk futbol tarihi, Kenan Yelek ismini 2000 yılında transfer olduğu ve şehrin futbol efsaneleri arasına girdiği Samsunspor’da duyurdu. Yelek, 2000 yılında ilk kez giydiği Samsunspor forması ile 11 sene mücadele etti. Kırmızı-beyazlı ekip ile 354 karşılaşmaya çıkan başarılı sporcu Atatürk armalı forma ile 8 de gol attı.
Kenan Yelek, 2011 yılında aktif futbolculuk kariyerini Samsunspor’da sonlandırdı. Bu tarihten sonra çeşitli alanlarda Samsunspor’a hizmet veren Yelek, bu sezon başında hoca bulma sorunu yaşayan Samsunspor’u Ümit Özat ile anlaşana kadar çalıştırdı. Kulüp tarafından performansı beğenilen genç çalıştırıcı, Ümit Özat’ın yardımcı antrenörlerinden birisi oldu.
Bu sezon belirlenen hedeflere ulaşmak için teknik ekip olarak her şeylerini vereceklerini belirten Yelek, ilerleyen zamanlarda Samsunspor’da teknik direktörlük görevi verilirse, bu görevi layıkıyla yapabileceğini söyledi. 
Samsunspor camiasında bulunduğu için her zaman gurur duyduğunu belirten Samsunspor Yardımcı Antrenörü Kenan Yelek, “2000 yılında Samsun şehrine geldim. Uzun yıllar burada futbol oynadım. Takım kaptanlığına kadar yükseldim. Bu camiada bulunmaktan ve hizmet etmekten çok mutluyum. Yönetim kurulumuz antrenörlük görevine bu sene beni uygun gördü. Onlara bu göreve beni layık gördükleri için çok teşekkür ediyorum. Samsunspor’u daha iyi yerlere getirmek için ekip arkadaşlarımızla beraber var gücümüzle çalışıyoruz. Samsunspor’u layık olduğu Süper Lig’e çıkarmak istiyoruz. Umarım bunu başarırız” diye konuştu.

“İLERİDE SAMSUNSPOR’DA TEKNİK DİREKTÖRLÜK GÖREVİ VERİLİRSE LAYIKIYLA YAPARIM”
Genç çalıştırıcı, her antrenör gibi kendisinin de hedeflerinin olduğunu ifade ederek, "Antrenörlüğe yeni başladığım için kendimi geliştirmem lazım. Araştırmalar yapmam lazım. Bunları da elimden geldiğimce yapmaya çalışıyorum. Şuan takımımızın teknik direktörü olan Ümit Özat hocamdan faydalanmaya çalışıyorum. Çünkü Ümit Hoca, Almanya’da ve büyük takımlarda görev yaptığı için antrenörlük ve futbolcu bilgisi çok yüksek. Hocamdan bu konularda bilgiler alıyorum, ona başvuruyorum. Hocamız da sağ olsun bana çok yardımcı oluyor. Hedeflerim büyük. İnşallah hedeflerime ulaşmak için çok çalışacağım. İleri de Samsunspor’da teknik direktör olarak görev yapmam nasip kısmet meselesi. Samsunspor Kulübü’nden günün birinde teknik direktörlük görevi gelirse, bu görevi de en iyi şekilde layıkıyla yapmak için elimden gelen her şeyi yaparım. Ama bu sene hedeflerimiz doğrultusunda bir şeyler başarmamız lazım. Takım olarak bu sene hayırlı bir sezon geçirdikten sonra bizim de ileriye dönük hedeflerimiz var” şeklinde konuştu.

“SIRADA UEFA PRO LİSANSI VAR”
Yelek, “Ben geçtiğimiz günlerde UEFA lisans kursuna gittim. Zaten UEFA B lisansım vardı. Şimdi A lisansını bitirdim. Belgemi de aldım. Bundan sonra bir üst kademe olan ‘PRO Lisans’ teknik direktörlük kursumuz var. İnşallah sırasıyla onu da almayı başarırım” ifadelerini kullandı.
Kenan Yelek, futbolculuk kariyerinde çıktığı 453 müsabakanın 354 maçını Samsunspor forması ile oynadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.