VATANDAŞIN ÇİLESİ YOL YAPTIRDI

VATANDAŞIN ÇİLESİ YOL YAPTIRDI

Samsun'un Bafra İlçesi Kara Kütük Kirenli mahallesinde yıllarca yapılmayan yol mahalle sakinleri ve mahalle gelmek isteyenler için çileye döndü.

A+A-

Bafra İlçesine yaklaşık 65 km. uzaklıkta bulunan ve 8-9 hanelik Karakütük Kirinli mahallesinde yıllarca  yetkililer tarafından söz verilmesine  rağmen yapılmayan Mahalleyi (köyü) şehre bağlayan yol sıkıntısı mahalle sakinleri için çile dönüştü.

 

Konu ile ilgili konuşan Karakütük Kirinli  mahallesinden (köyünden) Ufkay ve oğlu Kadir Kırıkbaş  yol sıkıntısını artık iyice sıkıntı olmaya başladı. Aşırı yağan yağmur sonucu oluşan sellerden  dolayı bozuk yolumuzda derin çukurlar oluşmak üzere çökmeler oldu. Bu çökmeler yüzünden kötüde olsa olan yolumuz tamamen kapandı.Mahalle sakinleri olarak  gerekli mercilere yani yetkililere yolumuz için  bir kaç kere baş vurduk. Ama maalesef olumlu her hangi bir sonuç alamadık.Gerçekten yetkililere ve gerekli mercilere mahallemiz  için bu yolun önemli olduğunu hastalarımızın  şehre getirmek için önemli olduğunu ve mahalleye bağlanan bir yol olduğunu da belirtmemize rağmen  bir sonuç alamadık. Bunun üzerine mahallemiz olarak acil planımızı ortaya koyarak yaşlısından,özürlüsüne, gencine ve bayanına kadar imece usulu el birliği yaparak çökmüş olan ve kötü durumundaki yolumuzu onarmaya başladık.

 

Ufkay Kırıkbaş, inanın ki koca koca kaya parçalarını mahallemizin yaşını başını almış büyükleri , özürlü vatandaşlarımız bile ilker  yöntemlerle koca kaya parçalarını yerinden oynatarak yolumuzda oluşan büyük çukuru kapatmak için el birliği ile imece usulu çalışarak yolumuzu onarmaya çalıştık.

 

Şu an bir traktörün geçebileceği yolumuzu yapmayı başardık, ama bu sadece yarım çözüm oldu. Sağlam konusunda tedirginiz, o yüzdendir ki yetkililerden acil çözüm bulmalarını istiyoruz. 2018 yılını bitirip 2019 tarihine gireceğimiz şu günlerde halen bu yol sorunlarının çözülmemesi gerçekten Karakütük Kirenli mahallesi sakinleri olarak bizleri hem derinden üzüyor hem de acaba cezalandırılıyoruz mu sorusu oluşuyor.

 

Çözülmesi bu kadar zor olmaması gereken bu problemin bu kadar uzaması bizleri derinden üzmektedir dedi.

 

Kırıkbaş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler yaklaşıyor, Karakütük Kirenli mahallesi sakinleri olarak yetkililerin artık sesimizi duymalarını ve bu konuya ciddiyetle yaklaşmalarını yani yolumuzun onarımını yapılmasını istiyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

vatandasin-cilesi-yol-yaptirdi-1.jpg vatandasin-cilesi-yol-yaptirdi-2.jpg vatandasin-cilesi-yol-yaptirdi-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum