VALİ ŞAHİN BAFRA'DA OKUL İDARECİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

VALİ ŞAHİN BAFRA'DA OKUL İDARECİLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Bafra'da, Vali İbrahim Şahin’in de katılımıyla okul idarecileri ile değerlendirme toplantısı yapıldı. “Adım Adım Başarıya” projesi okul idarecilerine anlatıldı.

A+A-

Bafra, Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs ilçelerinde bulunan okulların idarecilerinin bir araya geldiği toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Milli eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bafra İlçe Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve çok sayıda okul yöneticisi katıldı. Bafra Gençlik İlçe Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşması yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, değerlendirmelerde bulundu.

GİRGİN: “ÖĞRENCİ ÖĞRENCİLİĞİNİ, ÖĞRETMEN ÖĞRETMENLİĞİNİ BİLECEK”
Girgin, okul idarecilerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Tüm çalışmalarımızın temelinde öğrencilerimiz olmalı. Her yerde sorunlar olabilir, sorunları büyütmemek lazım. Disiplin olmalı. Öğrenci öğrenciliğini, öğretmen öğretmenliğini bilecek. Bir başarısızlık varsa suçluyu aramak değil, bu başarısızlığı ortaya çıkaran sebepler üzerinde yoğunlaşmalıyız. Mutlaka velilerimizi okula çekmemiz gerekiyor. Hayırsever vatandaşlarımızı sık sık ziyaret edeceksiniz, yalnız onları hayırsever olduğuna pişman etmeyeceksiniz. Herkes kendi işini yaparsa ülke zaten kurtulur. Okullarımızda bir hareket bir sinerji istiyoruz. Sizler olmasanız da sınıflarımızda sınavlar yapılır. Biz ne yapabiliriz, farklı hangi projeleri geliştirebilir, nasıl çocuklara faydalı olabiliriz bunları düşünmelisiniz. Hepinize güveniyorum, ülkenin geleceği sizlere bağlı" dedi.

VALİ: “SAMSUNUMUZA YAKIŞMIYOR”
Girgin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun’un, Türkiye'de eğitim noktasında 30’lu sıralarda yer aldığını, bunun da Samsun’a yakışmadığını vurguladı. Okul idarecilerine hitaben konuşmasını sürdüren Vali Şahin, “Biz kendimize iki yıllık hedef koyduk ve bu iki yıl içerisinde Samsun'un ilk 10’da olması için çalışması ortaya koyacağız. Bunda da sizlerin marifeti olacak. Sizlere katkı sağlayacağız, sizlere destek olacağız, sorunları ortadan kaldıracağız. Siz de birlikte çalıştığınız öğretmenle, öğrenciyle eğitim eksikliğini ortadan kaldıracağız ve daha iyi noktalarda olacağız. Türkiye'nin daha iyi noktada olması özellikle Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde kendimize koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmemiz adına bu binanın baş mimarları sizler olacaksınız. Eğer sizler çocuklarımızı iyi yetiştirmezseniz, bu ciddi bir kan kaybına neden olacak. Bizden daha iyi eğitimi olanlar bizleri geçecekler. Sınıfta çocuklara verilen derslerin dışında mutlak surette öğrencilerimizi yetiştirmemiz, farklı bilgilerle onları donatmamız gerekiyor. Şayet bunları sağlayamazsak çocuklarımıza vermemiz gerekenleri verememiş oluruz. Çocukları iyi şeylerle meşgul etmezsek başta sentetik uyuşturucular olmak üzere yanlış, olumsuz, kötü şeylerle zamanlarını dolduruyor ve eriyorlar. Son dönemlerde -bunu Samsun için söylemiyorum- artık öğretmenler ve okul yöneticileri okul yönetmiyor, biraz öğrenciler okulu yönetmeye başladılar. Hatta öğretmenleri de öğrenciler yönetmeye başlıyor. Böyle bir yapıda bizim verimli olma şansımız olmaz. Onun için başta siz okul yöneticileri bünyenizde çalıştırdığınız öğretmenleri, o öğretmenlerimizin de öğrencileri çok iyi motive etmesi, yönlendirmesi, biraz otorite, biraz saygı ve sevgiyle karışık bir şekilde bu yapıda yerimizi almamız lazım. Türkiye eğitim konusunda çok fazla deneyler yaptı. ‘Hangi yöntemi uygulasak daha iyi olur, hangi yöntemi uygulasak daha başarılı olur’ diye bazı konularda yanlış da olsa düzenli ve kararlı gitmekte yarar var. Eğitimde uygulanacak metotları çok önemsiyorum. Çocuklarımızı bireysel sporla meşgul edelim. Çünkü geleceği böyle aydın hazırlayacaklar” şeklinde konuştu.
Toplantıda daha sonra, “Adım Adım Başarıya” projesi okul idarecilerine anlatıldı. 

1-063.jpg2-101.jpg3-073.jpg4-055.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.