Vali Kaymak Yakakent İlçesini Ziyaret Etti

Vali Kaymak Yakakent İlçesini Ziyaret Etti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Yakakent ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

A+A-

 Yakakent Kaymakam Vekili 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner'i ve Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma'yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Güner, ilçenin eğitim, sağlık, ekonomik, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konular hakkında Vali Kaymak'a brifing verdi.

Samsun'da denizde ağ kafeslerde kültür balığı yetiştiriciliği yapılan tek ilçenin Yakakent olduğunu belirten Güner, Yakakent ilçesinde 2015-2016 yılı avcılık sezonunda,  bin 915 ton hamsi,  bin 410 ton çaça olmak üzere toplam 3 bin 850 ton balık avlandığını belirtti.

Kaymak ise brifingin ardından, yıllık 700 ton defne yaprağı yetişen Yakakent ilçesinde bu alternatif gelir kaynağının daha da geliştirilmesi talimatı verdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Kaymak, Yakakent İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret ederek, 155 polis ihbar hattını test etti.

Daha sonra Yakakent Belediye Başkanı Kıyma'yı makamında ziyaret eden Kaymak, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından Sosyal Hizmetler Çözüm Merkezi salonunda Yakakent ilçesi muhtarları ile bir toplantı yapan Kaymak, muhtarların sorunlarını dinleyerek not aldı, çözüm bulunması için ilgililere talimat verdi.

Vali Kaymak'a Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Sağlık İl Müdürü Yusuf Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı katıldı.

samsun-valisi-kaymakin-yakakent-ziyaretleri2.jpgsamsun-valisi-kaymakin-yakakent-ziyaretleri3.jpgsamsun-valisi-kaymakin-yakakent-ziyaretleri5.jpgsamsun-valisi-kaymakin-yakakent-ziyaretleri6.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.