Uzman Erbaş Alımları Başvurusu Başlıyor

Uzman Erbaş Alımları Başvurusu Başlıyor

Uzman Erbaş Alımları Başvurusu Başlıyor

A+A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı geçtiğimiz günlerde alım yapacağını belirtti. Yayımlanan başvuru kılavuzuna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki eksikliğini gidermek için Uzman Erbaş alımı yapacak. Yayımlanan bilgilendirme başvuru kılavuzuna göre başvurular Eylül ayı içerisinde tamamlanacak. Buna göre Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı 4 alan için alım yapacğaını belirtti. Haberimizin devamında İşin Olsa ekibi olarak başvuru kılavuzuna dair detaylı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ BRANŞLARDAN ALIM YAPILACAK?

Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı 4 branş için alım yapacağını belirtti. Buna göre, Görev yaopacağı Birlik Yüzer olan Topçu, Motorcu Telsizci ve Kurbağa adamm branşlarında alım yapılacak. Ağrıca Telsizci pozisyonunda Kara birliğinde de görev yapacaklar. Bu yönde adaylara Yüzme testi yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sahil Güvenlik Komutanlığı alımını yapacğaı Uzman Erbaş adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Askeri öğrencilik ile ilişkisi kesilmemiş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Alım yapılacak branş dalında uygun ihtisasa sahip olmak, En az 164 cm boyunda olmak ve boy ve kilo ölçümü orantılı olmak, TSK da daha önce Subay, Astsubay, Uzman Jandamra ve Uzman Erbaş olarak istihdam edilmemiş olmaları ve 2018 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmaları gereklidir.

Askerlik yapan adaylar için Uzman Erbaş Olacaklar için Nitlelik belgesine sahip olmanız gereklidir. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için ise, Başvuru tarihinin ilk günü itibari ile terhis süresi üzerinden 5 yıldan fazla süre gelmemiş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Söz konusu Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım ilanı 11 Eylül 2018 tarihinde ilan edilmişti. Buna göre adaylar başvurularına 17 Eylül 2018 tarihi saat 15:00 itibari ile başlayabilirler. Adaylar başvurularını en geç 27 Eylül 2018 tarihi saat 14:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular Tüm branşların veya bazı branşların başvuru sayısında istenilen sayıya ulaşılamaz ise idare tarafından başvuru süresi, tüm branşlar veya bazı branşlar için uzatılabilecektir. Bu durum, www.sahilguvenlik.gov.tr internet adresinden bilahare belirtilecektir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayın

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.