UZAK DOĞU SPORLARININ BAŞ TACI: TAEKWON-DO

UZAK DOĞU SPORLARININ BAŞ TACI: TAEKWON-DO

Samsun’un Bafra İlçesi’nde Hüseyin Karamahmutoğlu Gençlik Merkezi, Taekwon-DO Sporunda Bafralı gençleri yetiştirmeye devam ediyor.

A+A-

Taekwon-DO Spor Kulübü Antrenörü Yavuz Nacak, bağlı bulunulan sporun önemine dayalı bilgi vererek, bu zamana kadar elde edilen başarılardan söz etti.

Öncelikle Taekwon-DO sporunun prensiplerine ve oluşum sürecine, bu bağlamda Taekwon-DO sporu ile nasıl tanıştığına ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilere değinen Antrenör Nacak:

’’Taekwon-DO, çıplak el ve ayakla yapılan, DO prensiplerine dayanan, Kore kökenli bir Uzak Doğu savunma sanatı ve sporudur. Yaklaşık 600’lü yıllarda ortaya çıkan ve birbirinden ayrı iki sistem olan ’’Ayak Sistemi’’ ile ’’Yumruk Metodu’’ zamanla bir araya getirilerek Taekwon-DO ortaya çıkmıştır. 19 yıldır ben de Taekwon-DO sporunun içinde bulunmaktayım. Taekwondo ile tanışmam, ikamet ettiğim mahallemde bir arkadaşımın vesilesiyle oldu. Taekwon-DO sporunu sevmemde arkadaşımın yanı sıra, daha çok Hocam etkili olmuştur. Türkiye çapında, çeşitli il ve bölgelerde derecelerim var.’’ dedi

DÜNYA VE TÜRKİYE ADINA BAŞARILI SPORCULAR YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ

 Nacak, ‘’Taekwon-DO sporunu yapmak, bütünüyle bir kariyerdir. Dünya ve Türkiye adına başarılı sporcular yetiştirme gayretindeyiz.  Güzel çalışmalarda bulunuyoruz.. Gitmiş olduğumuz yarışmalarda memleketimiz adına, derece platformlarda  da yerimizi alıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

KARADENİZ BÖLGESİ'NİN EN KALABALIK BEYAZ KUŞAK ÖĞRENCİSİNE SAHİBİZ

‘’Bölgenin en kalabalık beyaz kuşak öğrencisine sahibiz. Biz öğrencilerimize Taekwon-DO spor sanatının yanında, önce disiplin sonra ise saygı, terbiye ve sabrı aşılıyoruz. Bu vesileyle, öğrencilerimizle yaptığımız çalışmalarla da öncelikle özgüven, dayanıklılık, kuvvet, denge, esneklik ve beceri katıyoruz. Bu gibi dokunuşlarla, zamanla çocuklarımız kendilerinde ki değişimin farkına varıyor ve en önemlisi kendini tanımaya başlıyor. Bu anlamda, günden güne çoğalıyoruz ve Maşallah diyoruz.’’ ifadelerine yer verdi.

DAHA ÇOK SPORCUNUN KALBİNE DOKUNACAĞIZ

Küçük dokunuşlar ve sporcularımızın özverili çalışmalarıyla da geçen yıl Poomse Türkiye Şampiyonası’nda Minikler adlı grubumuz, Türkiye üçüncülüğüne ve bu yıl aynı şekilde başarı bir üst seviyeye çıkarılarak Türkiye ikinciliğine yükseltildi. Allah izin verirse hedeflerimiz büyük, daha iyi dereceler ve daha çok sporcunun kalbine dokunacağız.’’ dedi.

Bafra Taekwon-DO Spor Kulübünün başarılı sporcularından olan, 18 yaşındaki Enes Talha Melih, Taekwon-DO sporuna ilişkin başarılarından ve bu yolda ilerlemek isteyen sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.

’’ Müsabakalara haftanın iki günü düzenli koşular yaparak, önce kondisyonumu arttırıyorum. Bir gün kuvvet, bir gün esneklik, bir günde teknik kapasitemi arttırmaya yönelik antrenmanlar yapıp haftanın beş günü de çalışarak, iki gününü de dinlenme ile geçiriyorum.’’ ifadelerine yer verdi.

 ’’Uluslararası Arena’da Balkan ikinciliğim olmak üzere; Ulusal anlamda, üç tane üçüncülük, bir tane ikincilik toplamda dört adet Türkiye derecesine sahibim. Bence başarının sırrı inanmak ve verimli çalışmaktır ama önce inanmak gerekiyor çünkü inanç olmayınca verimli çalışma elde edemiyorsunuz. Taekwon-DO sporunu yapan, gönül verenlere de tavsiyem düzenli uyku, beslenme ve kendilerini sakatlama gibi tehlikelerden kaçınarak sonuna kadar gitmeleri ve sınırlarını zorlamalarıdır.’’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Emine TUNÇ

101.jpg

 

100.jpg

 

111-004.jpg

 

222-002.jpg

 

444-001.jpg

 

555-001.jpg

 

666.jpg

 

777.jpg

 

888.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.