USULSÜZ EHLİYET VERENLER DENETLENSİN

USULSÜZ EHLİYET VERENLER DENETLENSİN

Yeşil Bafra Sürücü Kursu Kurucu Temsilcisi Rıfat Yılmaz ''Ehliyete getirilen yeni yönetmelik, usül ve esaslar uygulansın'' dedi.

A+A-

Yeşil Bafra Sürücü Kursu Kurucu Temsilcisi Rıfat Yılmaz usulsüz ehliyet veren kurslara isyan etti. 

 Yılmaz yaptığı basın açıklamasında, '' Sürücü kurslarında genelde büyük bir problem olduğunu ve özellikle problemin kaynağınında sürücü kurslarında usta öğreticiler, araçlar ve sınavlar üzerinde yoğunlaştığını görüyoruz. Dolayısıyla sınavların şartlarına uygun olmadan yapılan bir kısım ilçeler, özellikle Samsun ilçeleri içerisinde bir kısım yerde yüzde 45, yüzde 60 başarı olurken, bazı yerlerde ise 95, 100'e yakın başarılardan bahsediliyor.

Demekki komisyonlar görevini yapmıyor. Mesela 5 ile 6 tane araç çalışması gerekirken 2 aracın çalıştığı ama diğer aracların plakalarının bu kurslarda kullanıldığı, yine aynı şekilde çalışmayan usta öğreticilerin buralarda imzalarının kullanıldığı söyleniyor. Akabinde yerine getirilmeyen işler nedeniyle fiyatlar düşüyor, bu sebeple haksız bir rekabet doğuyor. İşini yapan, eğitimini veren, gerçekten sınavını düzgün şartlarda yerine getiren ilçelerden diğer ilçelere aday kayması oluyor. Usulsüz ehliyet veren sürücü kurslarında, ''gelip gitmeyeceksin'' diyorlar. Peki gelip gitmeyeceksin ne olacak? Çalışması gereken usta öğreticiyi çalıştırmayacak. Olması gereken araçlar piyasada olmayacak.

En önemlisi sınavı da kolayca geçeceksin. O zamanda ne olacak fiyatlar düşecek. Bizi yasa, yönetmelik, genelge ve usul  bizi bağlamaktadır. Bunlara uyan sürücü kursununda haksız rekabetten canı çıkıyor. Bir kısım sürücü kursları ile özellikle çalışanlarda dahil olmak üzere 15, 20 kursa yakın anket yaptık. Dedik ki, Normal şartlarda çalışması gereken  yasaları ve yönetmelikleri yerine getirecek ki, Yarın öbürsü gün sürücü kurslarından ehliyet alan sürücünün ehliyeti sıkıntıya girmeyecek. Özellikle vatandaşlarımızın da bilgisi olsun, Bugün çoğu kişinin bu tür sebeplerden dolayı sürücü belgeleri iptal oluyor ve kimse bunu bilmiyor. Usta öğreticilerimizin hepsi imza atar çalıştırtığı adayın karşısında ama usta aday yoksa bu imzayı kim atıyor? İsimler yazılıyor imzaları atıyorlar.

O zaman bu sürücü belgeleri incelendiğinde kimse hayal kırıklığına uğramasın. Biz bu konuyu araştırdık, Normal şartlarda yasa, yönetmelik, usul ve esaslara uygun bir şekilde sürücü belgesi verilmesi için normal sınav şartlarında da kazanabilecek şartlara getirilebilmesi için bir B sınıfı sürücü belgesinin fiyatı ne olması gerekir. 20 kişi civarında test yapıldı ortalamasını söylemek istiyorum sizlere ve bize söyledikleri rakam B sınıfında ( 783 ) lira, E sınıfında (1.231) liradır. Maalesef bu fiyatların yarısından daha aşağıya sürücü belgesi veriliyorsa o zaman burada bir problem var. Bizim iddiamız da budur. Bu konular lütfen masaya yatırılsın. '' dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.