USTA;TARİHİ TEKRAR ÖĞRETİRİZ!

USTA;TARİHİ TEKRAR ÖĞRETİRİZ!

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta’dan Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos'a sert tepki!

A+A-

TBMM Genel Kurulunda konuşan Usta sözlerine, “Kudüs'ü yeniden fetheden, haçlılara karşı büyük zaferler kazanan şarkın efsane sultanı, büyük komutan Selahattin Eyyubi'yi vefatının 825'inci yılında rahmetle anıyorum” diyerek başladı.

TARİHİ TEKRAR ÖĞRETİRİZ!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un "Tarihsel olarak bize düşmesi gereken topraklara sahip olmayabiliriz. Tarih, bizi mecbur ettiği takdirde atalarımızın yaptığını yaparız." şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Usta, “Yunan Cumhurbaşkanı, atalarının yaptığını hatırlıyor ancak atalarının sonunun ne olduğunu, zannediyorum hatırlamıyor. Afrin'de yürüttüğümüz mücadele çerçevesinde kendisinde güç bulup bu açıklamaları yapma cüretini gösteren Yunanistan bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti Afrin'de de Kıbrıs'ta da Ege'de de bulunan adalar konusunda yedi düvele karşı gösterdiği gibi varlık haklarını sonuna kadar savunabilecek güce sahiptir. Komşumuzun bu şekilde bir fırsatçılık yapması, hiçbir şey olmasa, komşuluk hukukuyla bağdaşmamaktadır. Birileri Yunan Hükûmetine 1921'de, 1922'de neler olduğunu anlatmalıdır. Anlatacak yoksa biz yeniden Ege'ye kurşun gibi saplanmasını bilir, tarihi tekrar öğretiriz.” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.