Usta'dan HDP'li vekile ince ayar

Usta'dan HDP'li vekile ince ayar

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan USTA 18 Haziran Pazar günü toplanan Meclis’te konuştu.

A+A-

Hdp grubu adına konuşan Ayşe Acar Başaran’ın faili meçhuller var, cezaevlerinde vekiller var siz burada babalar gününü kutluyorsunuz, kutlayamazsınız demesi üzerine söz alan USTA: “Elbette ki faili meçhuller bu ülkede ortaya çıkarılmalıdır, üzerine gidilmelidir, bir cinayet varsa eğer onların hesabı sorulmalı, açıklığa kavuşturulmalıdır. Ancak tutarlılık açısından, burada faili meçhullerden bahsederken 40 bin tane vatan evladını toprağa gömen PKK terörünü de bir lanetlemek gerekiyor. Mühendisi var, polisi var, askeri var, korucusu var, öğretmeni var, bunların anneleri babaları evlatsız kalıyor. Yüz binlerce çocuk bu ülkede babasız, PKK terörü yüzünden. Bunu lanetlemediği sürece, bir siyasi partinin burada bir şey konuşmaya hakkı yoktur Sayın Başkan.” dedi.

Terör üzerine konuşmasını yoğunlaştıran USTA sözlerine devamla: “ Terörün çözümü de bellidir bu ülkede. Hani "Bu savaş bitmez." deniliyor ya, terörün çözümü bellidir: Sonuna kadar silahla mücadele yapılacaktır, devlet bu işin üzerine gidecektir. Terör bu ülkede ancak bu şekilde çözülür!” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.