Usta;15 Temmuz sürecini değerlendirdi

Usta;15 Temmuz sürecini değerlendirdi

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, ulusal bir kanalın sabah programına katılarak açıklamalarda bulundu.

A+A-

Erhan Usta, FETÖ nedeniyle mağdur edilen vatandaşlarımız ile ilgili sorulan bir soruya, “ 15 Temmuz darbe girişimini asla tasvip etmiyoruz ve yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bunu kurgulayanların, yapanların da şiddetle cezalandırılması gerekir” dedi. Usta “Ancak bunları yaparken telafisi mümkün olmayan hareketlerden kaçınmamız lazım, devletimize yeni düşmanlar kazandırmamız gerekir. Önümüzdeki 10-20-30 yılı ipotek altına alacak, devletimizi sıkıntıya sokacak, toplumsal yanılgıya neden olacak hareketler edilmemesi lazım” dedi.

Buradaki kaygımız şu, hakikaten hiçbir şekilde bu olaya karışmamış, FETÖ’ye karışmamış, Paralel Devlet Yapılanmasına karışmamış hatta cemaatle uzaktan yakından bir ilgisi olmamış ancak açığa alınmış fakat tesadüfen bir şekilde eşi, dostu, arkadaşı vasıtasıyla Bank Asya’ya para yatırmış veya bir o banka aracılığıyla ödeme yapılmış vatandaşlarımız var.

Bu açığa ve gözaltına alınmaların 17-25 Aralık’tan sonra hala mevduatı olanlar için geçerli olduğunun belirtilmesi üzerine, Usta, 17-25 Aralık’tan sonra insanların daha önceden kullanmış oldukları konut kredileri, ihtiyaç kredileri ve kullandıkları kredi kartlarının bulunduğunu söyleyerek, “burada belki suç unsuru olarak 17-25 Aralık’tan sonra yapılan çağrı neticesinde ısrarla anılan bankaya para yatıranlar için olabilir. Fakat bu da idare için geçerlidir mahkeme için değil.” dedi.

Cemaat yanlısı sendika üyesi olanların da açığa alındığı yada işten çıkarıldığının hatırlatılması üzerine “Bu sendika resmi sendika, üyelerinin aidat parasını devlet ödüyor” diyerek, işten çıkartılmaların doğru olmadığını, insanların mağdur edilmemesi gerektiğini fakat bu yapının içindekilerinin titizlikle seçilmesi gerektiğini, devletin istihbarat birimleri olduğunu ve bu birimlerin de layıkıyla görevlerini yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Bu yapıyla ilgili hususların 17-25 Aralık’ta ortaya çıkmadığını belirten Milletvekili Erhan Usta, “2004 yılında bu yapının ülkeye zarar vereceğine dair MGK kararlarının olduğunu dile getirerek, faaliyetleri tehlikeli olarak adlandırılmış bir yapının o günden bu güne kadar aynı hükümetler zamanında faaliyetlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Usta “10 yıl boyunca bu yapıyla ilişkisini devam ettirip, onlara ne isterler verip, 17-25 Aralık’tan sonra da ben küstüm, oyun bozuldu deyip, sonrasında o yapıyla bir şekilde yolu kesişmiş kişileri işten atmak çok acımasızca yapılan bir eylemdir” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin bu ülkeyi kaosa, iç karışıklıklara ve neredeyse iç savaşa sürüklemek amacıyla yapıldığını söyleyen Usta, “ Eğer biz ciddi mağduriyetler çıkartırsak işte darbe yapmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.