Üner ''Gün birlik ve Beraberlik günüdür''

Üner ''Gün birlik ve Beraberlik günüdür''

Sürpriz bir karar ile milletvekili adayı olmayacağına açıklayan Akın Üner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla milliyetçileri birlik ve beraberlik içinde mücadeleye davet etti.

A+A-

7 Haziran seçimlerinde MHP saflarından üçüncü sıra milletvekili adayı olan Akın Üner, 1 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerde aday olmak için başvurmayacağını açıkladı.
Facebook hesabından “zorunlu açıklama” başlığıyla bir paylaşım yapan ÜNER, genel seçimlerde partisinin Samsun’da büyük bir oy artışı sağladığına dikkati çektikten sonra, seçim sürecinde yaptıkları terör ve ekonomik dar boğaz uyarılarının kısa sürede gerçekleştiğini hatırlattı. Üner, buna karşın iktidarın sorunları çözecek bir koalisyon arayışı içine girmek yerine tek başına iktidar hayaliyle erken seçimi tercih ettiğini, MHP’nin yolsuzluk ve terörle etkin mücadele gibi şartlarını ise kabul etmediğini söyledi.
1 Kasım seçimlerinde hükümetin ikinci bir sarı kart görmesine kimsenin şaşırmayacağını ifade eden Üner, MHP’nin ülke genelinde ve Samsun’da oylarını birkaç puan daha arttıracağını iddia etti.
Sözlerine “Ancak, bu güvenin bina edilmesi sürecinde parti içi siyasi mücadelenin de belli bir kalitede yürütülmesi gerekir. Bu nedenle bu davaya hizmet etmek için siyasete soyunan bizlerin yeri geldiğinde susmasını ve fedakârlık yapmasını bilmesi şarttır.” biçiminde diye devam eden Akın Üner, “Aday olması halinde Samsun’da yaşayan, Samsun’da tanınan, Samsun’u tanıyan ve Samsun’a tramvay gibi önemli bir proje kazandıran birisi olarak listede daha iyi bir yer talep etmesinin tabii olduğunun” altını çizdi.
Bütün bunlara karşın MHP listelerinin ilk sıralarındaki iki milletvekili arkadaşının henüz yeni seçilmesi ve hizmet etmeye zamanının olmaması nedeniyle onlardan listede fedakarlık beklemenin siyasi etiğe uymayacağını belirten Üner, bu nedenle bir fedakarlık yaparak bu dönem aday olmayacağını ifade etti.
Üner, yaptığı paylaşımda ileride tekrar siyasete dönebileceğini, ancak bu aşamada tüm camianın birlik ve beraberlik içinde gösterilecek adayların etrafında kenetlenmesi gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.