Bafra'da Uluslararası Wushu Kunfu Şampiyonası Kupa Töreniyle Sona Erdi

Bafra'da Uluslararası Wushu Kunfu Şampiyonası Kupa Töreniyle Sona Erdi

Bafra'da birincisi düzenlenen '19 Mayıs Uluslararası Gençlik Wushu-Kun-Fu Şampiyonası Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

A+A-

Karadeniz’de ilk defa yapılan Wushu- Kun-Fu şampiyonasına Türkiye, İran, Yunanistan, Bosna, Azerbeycan, İtalya, Irak ve Sırbistan olmak üzere 8 ülkeden 300’e yakın sporcu katıldı. 2 günden bu yana yapılan karşılaşmalar sonucunda yaş ve kilo kategorilerine göre ilk 4’e giren sporculara katılım belgesi, madalyalar ve 1. cilere ise kupaları verildi.

Yapılan kupa törenine Kaymakam Halis Arslan, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Müftü İsmail Çiçek, AKP Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yrd. İsmail Kuloğlu ve sporseverler katıldı.

Gerçekleştirilen kupa töreninden sonra Kaymakam Halis Arslan tarafından öğretmenevinde müzikli bir yemek programı düzenlendi.

Yemekte konuşma yapan Kaymakam Halis Arslan; 2 gün boyunca el ele kol kola ve dostlukla güzel sporun örneklerini veren şampiyon gençler sizleri yürekten kutluyorum. Özellikle kuzeyden Karadeniz’in kıyısında olan Samsun’umuzun en büyük ilçesinde Bafra’da 2 gündür sizleri ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Her organizasyonlarda olduğu gibi bu organizasyonda da olan Belediye Başkanı Zihni Şahin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu organizasyonda bulunan Bafra komitesine ve karşılaşmalar boyunca başarılı olan  hakemlerimize de  teşekkür ediyorum. Öyle güzel bir yere geldiniz ki Bafra doğa ve turistik bakımından gezilecek güzel yerlerimiz var. Umarım ilçemizde hoşça vakit geçirdiniz birbirinizi üzmediniz, kırmadınız ve centilmence bir yarışma yaptınız. Madalya alan veya almayan bugüne renk katan bütün sporculara teşekkür ediyorum. Türkiye’nin ve Dünyanın bir çok ülkelerinden geldiniz. Bizlerde sizlere ev sahipliği yapmaktan oldukça memnun olduk dedi.

Konuşmanın hemen akabinde 8 ülkeden gelen misafirlere Bafra’nın meşhur pirinci, lokumu, nokulu ve Bafra’nın doğa güzelliğini ve turistik yerlerini anlatan broşürler verildi. Ayrıca 2 gün boyunca yapılan bu organizasyonda katkıda bulunanlara da plaket takdim edildi.

Son olarak ise müzikle gece sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.