ÜLKÜ OCAKLARI 23 NİSANDA BALON DAĞITTI

ÜLKÜ OCAKLARI 23 NİSANDA BALON DAĞITTI

Türk Tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk milletinin var olma, yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının en büyük örneklerinden birisidir.

A+A-

Büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk, her şeyin bitti dendiği anda, bu büyük milletle her şeyin en iyi şekilde başarılacağına inanmış ve bundan daha da önemlisi bu gerçeği herkesin görmesini sağlamıştır.

 
              23 Nisan 1920 bu nedenledir ki, sadece bu milletin önemli günlerinden birisi değil, bu milletin her zaman için en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük simgesidir. 
                Bu kutlu gün, Gazi Meclisimizin Türklük camiasına, Türk-İslam Âlemi’ne, sömürü ve işgal altındaki Türk-İslam camiasına ve bütün insanlığa duyurduğu “misak-ı milli” kararının en büyük ve en görkemli tecellisidir.

 

               Bu bayram, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği tarihî bir gün, diğer taraftan “yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı” çocuklarımız için bir şenliktir. Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. 

               Bafra Ülkü Ocakları olarak temennimiz, şanlı İstiklâl Savaşımızın millet iradesiyle taçlandığı bir günün yıldönümünde yüce Türk milletinin tarihin uyarılarına ve Türkiye’mizin yarınlarına daha fazla kayıtsız kalmaması, açılım safsatalarına, günü birlik çıkarlarına, kazanacağı küçük makam koltuklarına ülkenin istikbalini feda etmemesidir. 

             Bafra Ülkü Ocakları bu vesile ile 90 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclis’i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, dâvâ arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın milletimize ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum.

 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.