Türkün dostu Türk'de olmadı

Türkün dostu Türk'de olmadı

A Milli Futbol Takımımız EURO 2016 öncesinde hazırlık maçında İngiltere ile karşılaştı. Etihaf Stadı'ndaki maçtan 2-1 mağlup ayrılan ay-yıldızlıların 13 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi...

A+A-

EURO 2016 öncesi hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız tarihi maçta İngiltere ile karşılaştı. Manchester şehrindeki Etihad Stadı'ndaki hazırlık maçında ay-yıldızlılarımız 2-1 sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Millilerimizin maçtaki golünü Hakan Çalhanoğlu atarken İngilizlerin gollerini Hary Kane ve Jamie Vardy kaydetti.
İngiltere Milli Takımı 71. dakikada Kane ile bir penaltıdan faydalanamadı.
HAKAN ÇALHANOĞLU ADINI TARİHE YAZDI
A Milli Futbol Takımımız tarihte 11. kez karşılaştığı İngiliz milli takımına karşı ilk gol sevincini bu gece yaşadı. Hakan Çalhanoğlu, 13. dakikadaki golüyle İngiltere kalesine ay-yıldızlı formayla gol atan ilk Türk olarak tarihe geçti.
HAKEM DENİZ AYTEKİN İNGİLTERE'YE ÇALIŞTI
Bu özel maçı yöneten Almanya Ligi Bundesliga'da düdük çalan Türk asıllı hakem Deniz Aytekin 3. dakikada İngiltere'nin bulduğu goldeki ofsaytı atladı.
İngiltere, tempolu başladığı karşılaşmanın üçüncü dakikasında Kane'in attığı ve ofsayt olduğu kameralarca tespit edilen golle öne geçmeyi başardı.
Kalesinde gördüğü erken golle demoralize olmayan Türkiye, Hakan Çalhanoğlu ile yakaladığı fırsatların ikincisinde skora dengeyi getirirken, 22 yaşındaki milli oyuncu da iki takımın rekabetinde İngiltere filelerini havalandıran ilk futbolcu olarak tarihe geçti.
Beraberlik golünden sonra rakibinin oyunu kontrol etmesine izin vermeyen ay-yıldızlı ekibin ataklarında, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson rakiplerini ileride karşılamaları için sık sık futbolcularını uyardı. Takım halinde savunma yapan ve Dele Alli-Vardy-Kane üçlüsüne boş alan bırakmayan Türkiye karşısında kanatları kullanarak ve duran toplarla etkili olmaya çalışan ev sahibi ekip kalan bölümde skoru lehine değiştiremedi.
71. dakikada Hary Kane ile penaltıdan faydalanamayan İngilizler 83. dakikada Jamie Vardy'nin skoru 2-1'e getiren golüyle karşılaşmayı kazanmayı başardı.
Bu skorla birlikte A Milli Futbol takımının 13 maçlık yenilmezlik serisi son buldu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.