TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ

TÜRKİYE KADINLAR BASKETBOL LİGİ- CANİK BELEDİYESPOR İLK YABANCI TRANSFERİNİ YAPTI - CANİK BELEDİYESPOR AMERİKALI UZUN FORVET JOSLYN TİNKLE İLE 1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

A+A-

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi (TKBL) ekiplerinden Canik Belediyespor ilk yabancı transferini Amerikalı Stanford mezunu Joslyn Tinkle ile 1 yıllık sözleşme imzalayarak yaptı. 
Geçen sezonu Euroleague ekiplerinden Uni Gyor’da geçiren Joslyn Tinkle, Euroleague istatistiklerinde maç başına 13.6 sayı ve 7.3 ribaund ile 1.91 boyundaki uzun forvet 2014-2015 sezonunda Canik Belediyespor forması giyecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan kulüp başkanı Ercan Bayrak, “Hocamız Ekin Baş listesi doğrultusunda ilk transferimizi yaptık. Geçen sezon hocamızın getirdiği bütün yabancılar hem istatistiklerini hem de ücretlerini ikiye katladı. Bu sezonda yabancı transferlerimize güvenimiz sonsuz” dedi.
Genç ve hırslı bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını belirten Canik Belediyespor Başantrenörü Ekin Baş, “Doğru çalışma ve karakterli oyuncularla bütçe oranında her hedefe ulaşılabileceğini geçen sene olduğu gibi göstereceğiz. Tinkle, geçen sezondan beri takip ettiğim bir oyuncuydu. O da daha önce getirdiğimiz yabancılar gibi Türkiye'de bizlerle kariyerinin en üst noktasına ulaşacağını biliyoruz” diye konuştu.basliksiz-2-004.jpgbasliksiz-3-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.