Türk Kızılayının 144. Kuruluş Yıldönümü

Türk Kızılayının 144. Kuruluş Yıldönümü

Türk Kızılayı Bafra Şubesi Yeni Kent Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumunu yaptıktan sonra, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular.

A+A-

 

Yeni  Meydanındaki törene Türk Kızılay’ı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Bekir Sami Tuncer, Kızılay, Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi Kadın Kolları ve Kızılay’a gönül verenler Üyeler katıldı.

Çelenk koyma töreninin ardından açıklama yapan Türk Kızılay’ı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, “Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük merhamet hareketlerinden birisi olan Türk Kızılay’ı 144. yaşına girmenin gururunu taşıyor. Türk Kızılay’ı İnsaniyetçilik, Ayrım gözetmemek, Tarafsızlık, Bağımsızlık, Hayır kurumu niteliği, Birlik ve evrensellik prensiplerine bağlı bir kurum olan Kızılay, din, dil ve ırk ayrımı yapmadan, 1868 yılından beri tüm insanlığa yalnız değilsiniz mesajını vermiş bir kurumdur

Kuruluşundan itibaren halkımızdan aldığı güç ve destekle, yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen her türlü felakette insanlığın yardımına koşarak ülkemizin büyüklüğüne yakışır bir şekilde hizmet vermektedir. Kızılay bu yüce hizmetleriyle, Türk Milleti’nin yardımlaşma, dayanışma, merhamet, sevgi gücünü en iyi şekilde temsil ederek, ülkemizin uluslararası itibarını da artırmaktadır.

Türk Kızılayı olarak 144 yıldır bölgemizde, ülkemizde ve dünya coğrafyasında acının olduğu her yere halkımızın merhamet elini taşıdık, taşımaya devam ediyoruz. Dünyanın tüm dinlerinden ve dillerinden yardıma muhtaç insanlara, acının olduğu her noktaya, zerre kadar bir ayrım gözetmeksizin Türk halkının merhamet elini taşıyoruz.’dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.