TÜRK KIZILAYI CENGİZ BAYGÜL KAN ALMA BİRİMİ HİZMETE GİRDİ

TÜRK KIZILAYI CENGİZ BAYGÜL KAN ALMA BİRİMİ HİZMETE GİRDİ

Samsun'un Bafra ilçesinde 'Kızılay Kan Alma Birimi' düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.

A+A-

İstanbul'da yaşayan Bafralı hayırsever iş adamı Cengiz Baygül’ün maddi bağış sağladığı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yer tahsis ettiği Türk Kızılayı Cengiz Baygül Kan Alma Birimi düzenlenen görkemli bir törenle hizmete girdi.

KAN MERKEZLERİNİN 5.’Sİ BAFRA’DA HİZMETE GİRDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış merasiminde konuşan Türk Kızılayı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, “2009 yılında başladığımız şube başkanlığı görevini sizlerle beraber bu güne kadar başarılı bir şekilde getirdik. Bu gün burada Türkiye genelinde bulunan 957 ilçenin sadece 4 tanesinde bulunan Türk Kızılayı Kan Alma Birimi’nin 5.’sini Bafra’ya kazandırmış bulunmaktayız. Kan bağışı kapsamında Samsun’un ilçeleri arasında Bafra en çok kan bağışı alan ilçelerden birisidir. Dolayısıyla böyle bir kan merkezine ihtiyacımız vardı. Bu merkezi Bafra’mıza kazandırılmasına emeği geçen başka Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin’e, bağışçımız Cengiz Baygül beyefendi ve ailesine, yönetimim başta olmak üzere tüm Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum.” Dedi.

DESTEĞİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra’ya Kızılay Kan Alma Merkezinin kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Böyle güzel bir günde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Bafra’da çok güzel şeyler oluyor Bafra çok güzel hizmetlere kavuşuyor. Türk Kızılay’ımızın Osman Genç yönetiminde ki Bafra Şubesinin çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. İlçemize daha verimli hizmet edebilmek için var güçleriyle çalışıyorlar gayret ediyorlar. Bu merkezde bu gayretlerin bir ürünüdür kendilerini tebrik ediyorum. Biz belediye olarak her daim böyle güzel hizmetlerin yanında yer almaya devam edeceğiz inşallah bu hizmetler artarak devam edecek. Bu Merkezin kazandırılmasında emeği geçen Cengiz Baygül amcamıza ve başta Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç olmak üzere tüm ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Zihni Şahin’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Bafralı hayırsever iş adamı Cengiz Baygül, “Bir gün telefonum çaldı. ‘Ben Bafra’dan arıyorum, Kızılay Başkanı Osman Genç’im’ dedi. ‘Bafra’da bir Kızılay Kan Merkezi yapılması için yardımda bulunabilir misiniz’ dedi. Kendilerine verdiğim cevap ise ‘ne gerekiyorsa hiç çekinmeden, düşünmeden yapın. Açılışa beni de davet edin. Bu mutlu günü hep beraber yaşarız’ dedim. Osman Genç ve yardımcılarının üstün gayretiyle bugüne gelmiş bulunuyoruz emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” Dedi.

KIZILAY KÖTÜ GÜN DOSTUDUR

Türk Kızılayı’nın kötü gün dostu olduğunu belirten Tük Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, “Türk Kızılayı olarak yurt içi veya yurt dışında nerede bir yardıma ihtiyacı olan varsa ulaşmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı artık toplum tarafından benimsenmiş Türk milletinin merhamet eli haline gelmiştir. Bizler hepimiz gönüllü olarak buradayız. Bu gün burada Türkiye’nin kan ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacak bir kan merkezinin açılmasına vesile olan bağışçımız Cengiz Baygül beyefendiye Türk Kızılayı adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hayrını kabul etsin. Eskiden insanlar kan vermek için, kan merkezlerine giderlerdi, sizlerin desteğiyle artık Kan merkezlerini insanlarımızın ayağına getiriyoruz. Ülkemiz gerçekten zor günlerden geçiyor ama biliyoruz ki iyi günler hep zor günlerden sonra gelir. Biz istiyoruz ki ülkemizde kimsenin Kızılay’a ihtiyacı olmasın ama biliyorsunuz ki Türk Kızılayı kötü gün dostudur zor günlerde herkesin yanındadır.” Dedi. Konuşmaların ardından Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can tarafından Bafralı hayırsever iş adamı Cengiz Baygül ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e birer plaket verildi. Plaket töreninin ardından Bafra Kan Alma Birimi’nin açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi. Açılış törenine Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Yusuf Karadeniz, Bafra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Genççakır, Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Hasan Yücesan, Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Habib Demirel, daire müdürleri, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

8-073.jpg7-102.jpg6-156.jpg5-233.jpg4-344.jpg3-494.jpg2-578.jpg1-623.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.