BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA PİDESİ GÜNÜ DE BAFRA TARIM FUARI DA YAPACAĞIZ

BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA PİDESİ GÜNÜ DE BAFRA TARIM FUARI DA YAPACAĞIZ

Son günlerde gündeme gelen Bafra Pide Festivali ile ilgili Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir açıklama yayınladı. Başkan Şahin açıklamasında şunları söyledi:

A+A-

“İlçemizin tanıtımı için her türlü çalışmayı yapmaktayız, yapılacak olan her çalışmanın içerisinde de imkânlarımız dâhilinde oluruz. İlçemizin tanıtımına yönelik turizm potansiyellerini ortaya koymak için pek çok faaliyet yapmaktayız, birçok faaliyeti de planlamaktayız. Bu kapsamda, Sele Sepet Şenlikleri’nin aslına uygun yapılması için bu ramazan ayında ilk adımları attık. Önümüzde ki ramazan ayı içerisinde ise önceden yapacağımız fikir alış verişleri ile eksikliklerimizden arınarak daha iyisini yapacağız. Balon turizmi ve yamaç paraşütü çalışmaları devam etmektedir. Bu konuda önemli mesafeler alınmıştır. 2017 yılına kadar Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde daha önce birçok kez detaylarını paylaştığım 12 turizm projesi tamamlanacaktır. Hıdırellez Şenlikleri, Engelliler Şöleni, Geleneksel Sünnet Şöleni gibi etkinlikler yapıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın ve derneklerimizin düzenlediği tüm etkinliklere katkı yapmaya çalışıyoruz. Sportif faaliyetleri destekliyoruz. Salon sporlarını yaygınlaştırmak için bir spor kulübümüz ile gençlerimize hizmet verilmeye başlandı. İlk etapta 200 gencimize eğitim veriliyor. Müzemizin tanıtımını yaptık. Müzemize ziyaretçi sayısı iki kat arttı.  Yeni tanıtımlar hazırlıyoruz. Doğa turizmi konusunda önemli çalışmalar tamamlandı. Bunları hayata geçireceğiz.  Bafra Ovası Tarım Fuarı düşüncemiz bulunuyor. Önümüzde ki yıl yapmak için şimdiden kapsamlı ve detaylı hazırlıklar, istişareler ve çalışmalar yapacağız. Tüm çalışmalarımızda esas aldığımız ilçemizi tanıtımıyla birlikte Bafra’mıza ve insanlarımıza ekonomik girdi de sağlamaktır. Tarım da Bafra’mızın en önemli potansiyeli ve geçim kaynağıdır.

 

Bütün bunlarla birlikte daha fazlasını elbette yapmak istiyoruz. Belediyemizin imkânları bellidir. İlçemizin acil ihtiyaçları da ortadadır.  Hepsini bir arada yürütmek için çalışacağız. Son günlerde basında çıkan haber ve yorumlarda Bafra Pide Festivali düzenleneceği bu festival için 600.000 TL masrafı olduğu, bazı sanatçıların adı geçtiği, bu sanatçılardan birinin bu festivale getirileceği, masraflardan 300.000 TL’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan temin edileceği, sponsorlar olacağı ve Bafra Belediyesi’nin de 200.000 TL katkı yapacağı ve yapmayı kabul etmediği gibi hususlar yer almıştır.

 

Bafra Pidesi Bafra’mızın en önemli damak tatlarından biridir. İlçemizin damak tatlarının daha geniş kitlelere tanıtımı faydalı olacaktır. İlçemiz adına yapılacak her güzel çalışma içerisinde olmakta ve her güzel çalışmayı da gayret etmekteyiz.

Bafralılar Pide günü de elbette çok güzel bir düşüncedir. Bu ayın başında ulusal bir kanalımız ilçemizde çekimler yapmış ve 1,5 saatlik bir program hazırlamıştır. Bu ekibe de bizzat refakat ettim. Bafra hakkında bilgiler sunarak yardımcı olundu. İlçemizin doğal güzelliklerinin, tarihi eserlerinin çekimleri yapılmış. Başta Bafra Pidesi, kaymaklı lokumu, nokulu, tandırı gibi damak tatlarının tanıtımı yapılmıştır. Programın yayın tarihi ve saati de halkımıza bildirilecektir. Bafra Belediyesi olarak afaki olmayan bütçeler ile bize göre harika damak tadı olan Bafra Pidesi’nin tanıtımını yapacağız. Bunun için her insanımız ve kuruluşumuzla ortak hareket etmeliyiz. Herkes katkı vermelidir. Fakat hepimizin bildiği gibi ülkemizin içinde bulunduğu durum da ortadadır. Her gün çeşitli il ve ilçelerimize bayrağımız, vatanımız, toprağımız ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden aziz ve kahraman şehitlerimiz geliyor. En son Kavak ilçemizde bir şehidimiz vardır. Her gün ayrı bir evde bizlerin de paylaştığı ve hissettiği evlat, eş, kardeş acıları yaşanmakta, gözyaşları dökülmektedir. Bu ortamda şarkılı, türkülü, eğlenceye dayalı festivaller yapmak mümkün değildir. Ülkemizin bu ateş çemberinden çıktığı, huzur ortamının oluştuğu zamanda gereğini Bafra’mız için, insanlarımız için Bafra Belediyesi olarak yapar ve bu güzel tanıtım içinde olur ve gerçekleştiririz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.