TÜRK EĞİTİM SEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

TÜRK EĞİTİM SEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Fedakârlığın, özverinin ve şefkatin timsali, kutsal mesleğin neferi değerli öğretmenlerimiz; 24 Kasım öğretmenler gününüz kutlu olsun.

A+A-

 En zor şartlarda dahi geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın eğitiminin yanı sıra Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanlarımıza ulaşarak, fedakârlığın en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayretini gösteren öğretmenlerimizi yılda bir defa hatırlamak mutlaka bir haksızlıktır.

Öğretmenlerimizin ekonomik, sosyal ve mesleki anlamda yığınla sorunu olduğunu ancak bu sorunları çözmesi gereken siyasilerin bu konuda sınıfta kaldığını üzülerek görüyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı’nın ise özellikle bazı sorunlar karşısındaki vurdumduymaz tavırlarının, çözüm yerine çözümsüzlükle sonuçlanan icraatlarının eğitim camiasında yılgınlığa neden olduğunu görmekteyiz. Bütün bu meselelerin yanında özellikle Eğitim camiasında son yıllarda yaşanan baskı, adam kayırma, kadrolaşma çalışmaları öğretmenlerimizin verimini, başarısını olumsuz etkilemektedir. Eğitimin dümeninde olan insanların Bakanlığın en alt birimden, en üst birimine kadar her yerde adaleti sağlaması, hakkaniyeti ön planda tutması ve eğitim çalışanları arasında ayrım yapılmaması en büyük arzumuzdur.

Bütün bu olumsuzluklar içinde bir öğretmenler gününü daha kutluyoruz. Ancak, gecenin en karanlık saatlerinin sabaha en yakın zaman olduğunun da bilinci içindeyiz. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize olan güvenimiz sonsuzdur. Evlatlarımızın, öğretmenlerimizin gayretleriyle, karanlığa bir kibrit çakacağına ve milletimizi hak ettiği seviyelere getireceğine olan inancımız tamdır. Bu yolda Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlerimizin önünü açacak ve sorunlarını giderecek uygulamalar için her türlü mücadeleyi vereceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
          Bu vesile ile milli birlik ve beraberliğimizin çözülme sürecine itildiği bu hassas dönemde, ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz genç dimağların ülkesine bağlı, milli ve manevi değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmesi uğrunda, bin bir güçlük içinde, yokluk, haksızlık ve adaletsizliklere maruz kalmasına rağmen yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden, yolundan şaşmadan, tarihi ve kutsal görevler ifa eden ve geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

                                                     TÜRK EĞİTİM SEN BAFRA İLÇE YÖNETİMİ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.