Türk Eğitim-Sen den Öğretmene şiddete kınama

Türk Eğitim-Sen den Öğretmene şiddete kınama

TÜRK EĞİTİM-SEN 30 NİSAN TARİHİNDE ÖĞRETMENLERE YAPILAN SALDIRILARI PROTESTO EDİYOR

A+A-

 

Son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddet büyük artış gösterdi. Neredeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarımızda öğretmenler sözlü ya da fiziksel saldırıya uğramaktadır. Gün geliyor bir öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, gün geliyor veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan dayağı atıyor.

Kütahya’da bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından bıçakla yaralanması, İstanbul Esenyurt’ta bir öğretmenimizin öğrencisi tarafından diğer öğrencilerin gözü önünde bıçaklı saldırıya uğraması, Sakarya’da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesi öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne sermektedir.

     Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ve bürokratlarının bu içler acısı ve düşündürücü manzarayı film seyreder gibi seyretmesi,  öğretmenleri sahiplenmemesi, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlamaması üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır.

    Okullarda tehlike zilleri çalınırken, öğretmenler hemen her gün öğrenci ve veliler tarafından saldırıya uğrarken, öğretmenlerin can güvenliği tehdit altındayken bu olaylara karşı önlem almayanların hala koltuklarında oturması manidardır.

    Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer; genç nesilleri yarınlara hazırlayan, öğrencilerini kendi çocuğu gibi sahiplenen, onların dertleriyle dertlenen,  sevinçlerine ortak olan, yeri geldiğinde öğrencilerinin kalemini, defterini alan, onlarla ekmeğini paylaşan, büyük bir özveri ile görev yapan öğretmenlerimize yapılan bu insanlık dışı muameleye daha ne kadar sessiz kalacaktır?

     Sayın Dinçer ne zaman makam odasından dışarı çıkacak, kendi personeli ile kucaklaşacak ve onları sahiplenecektir?

     Bakan Dinçer ne zaman bu konuda önlem alınması için Bakanlığı en üst seviyede alarma geçirecektir?

     ÖĞRETMEN ETKİSİZLEŞTİRİLDİ, YETKİSİZLEŞTİRİLDİ, DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ

     Öğretmene yönelik şiddeti münferit olaylar gibi göremeyiz. Çünkü öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır.  Bunun nedeni de; öğretmenlerin bir paçavra gibi kenara atılması, etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenleri çok maaş alıp, az çalışıyormuş gibi kamuoyuna lanse edenler, öğretmenlerin maddi ve özlük haklarını hiçbir şekilde savunmayanlar, sözleriyle öğretmenleri incitenler, onları küçümseyip, hor görenler okullarda öğretmene uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır.

Okullarda öğretmenin etkinliği son yıllarda çok azaltılmıştır. Öğretmenler etkisizleştirilmiş ve yetkisizleştirilmiştir. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir.

Milli Eğitim Bakanlığı ödenek ayırmadığından okullarda alınan güvenlik önlemleri yetersizdir. Hatta okulların büyük kısmında hiçbir şekilde güvenlik önlemi alınmamaktadır. Bu okullarda güvenlik, nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılmaktadır. Öğrenciler okula kesici aletle gelebilmektedir. Rehber öğretmeni bulunan okul sayısı çok azdır. Okullarda güç kullanmaya eğilimli gruplaşmalar ve tehdit boyutunda gruplaşmalar olduğu gözlemlenmektedir. Bu tür gruplaşmaları itibar ve ayrıcalık kazanmak olarak gören bazı öğrenciler arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamakta, böylece OKULLAR TEKSAS’A DÖNMEKTEDİR. Öğrencilerin dizi karakterlerine özenmesi, onlar gibi davranması, şiddet içerikli görüntüler, haberler, dizi ve filmler de öğrencileri şiddete yöneltmektedir.

        Yukarıda saydığımız tüm hususlar iyi irdelenmelidir. Öğretmene yönelik şiddeti önemsiz gibi görmek, bunu es geçmek önümüzdeki yıllarda okullarda şiddet olaylarının çok daha fazla artmasına zemin hazırlayacaktır. Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlere uygulanan şiddete karşı her türlü eylem ve etkinliğe dün ve bugün olduğu gibi, yarın da destek vereceğimiz bilinmelidir. Bu noktada Türk Eğitim-Sen 30 Nisan tarihinde saat 12:00’da tüm Türkiye genelinde kitlesel basın açıklaması yaparak, öğretmenlere yönelik saldırıları protesto edecektir. Diğer eğitim sendikalarını da eylemimize destek vermeye davet ediyoruz.

        Buradan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sesleniyoruz:

MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN VE EĞİTİM ÇALIŞANLARINI SAHİPLENİN.

ÖĞRETMENLERE, OKUL İDARECİLERİNE, EĞİTİM ÇALIŞANLARINA UYGULANAN ŞİDDETİ DURDURUN, ONLARIN CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN

‘PERSONELİMİN KILINA ZARAR GELİRSE, KARŞINIZDA BENİ BULUN’ DEYİN.

ÖĞRETMENE KAYBETTİĞİ İTİBARINI KAZANDIRIN…

AKSİ TAKDİRDE BU KOLTUKTA DAHA FAZLA OTURMANIZ ABESLE İŞTİGAL OLUR.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.