Türk Eğitim Sen basınla bir araya geldi

Türk Eğitim Sen basınla bir araya geldi

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Hakan Eroğlu kahvaltıda yaptığı konuşmada; 'Sendika üyelerimiz ve basın mensupları ile birlikte kahvaltıda buluşmak istedik.

A+A-

Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Temsilciliği 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının açılmasının ardından yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi. Türk Eğitim Sen ilçe temsilciliğinde yapılan kahvaltıya Bafralı basın mensupları ve Bafra Türk Eğitim-Sen İlçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Hakan Eroğlu, yeni eğitim öğretim yılı başında eğitim sorunlarınızı dile getirmek amacıyla basınla bir araya geldiklerini söyledi. Eroğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Basınımızla yeni hizmet binamızda bir arada olmaktan mutluyuz, davetimizi kırmayarak geldikleri için kahvaltıya katılan bütün basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Milli Eğitimimiz adeta bir sorunlar yumağına dönüşmüş ve bu yumağı çözmek neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Önceki basın açıklamamızda belirttiğimiz gibi, ülkemiz 15 Temmuz’da büyük bir deprem atlattı. Ancak bu depremin eğitimdeki artçı sarsıntıları hala sürmektedir. Paralel Örgüt bağlantısı sebebiyle birçok öğretmen ihraç edilmiş, bir o kadar öğretmen de açığa alınmış vaziyettedir. Bu öğretmenlerle ilgili Samsun Valiliğinde Olağanüstü Hal Bürosunda bir kriz masası oluşturulmuştur. Mağdur olan öğretmenler, kendilerine yöneltilen suçlamalarla ilgili gerekli açıklamaları ve gerekli belgeleri bir dilekçeyle bu birime sunmaktadırlar. Öğretmenlerin burada bir muhatap bulmaları olumlu bir gelişmedir, zira bu öğretmenler dertlerini anlatacak bir muhatap dahi bulamıyorlardı. İnşallah herhangi bir suçu olmadan görevlerinden uzaklaştırılan veya ihraç edilen öğretmenlerimiz tekrar görevlerine dönerler.

Öğretmen atamalarına da değinen Hakan Eroğlu, mülakatla öğretmen atamanın yanlış bir uygulama olacağını, bu hatadan mutlaka dönülmesi gerektiğini belirtti. 

turk-egitim-sen-001.JPG

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.