Teşkilatlardan referandum çalışması

Teşkilatlardan referandum çalışması

MHP Samsun teşkilatları referandum çalışmaları kapsamında Alaçam İlçesi'nde teşkilat bilgilendirme toplantısı düzenledi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı 16 Nisan'da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Alaçam İlçesi'nde bilgilendirme toplantısı düzenledi. MHP Alaçam İlçe Teşkilatı'nda düzenlenen toplantıya MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, Alaçam İlçe Başkanı Erdinç Gül ve il yöneticileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, "En az 3 bin yıllık tarihi bir misyonun temsilcisi, Devletler kuran, 3 kıtada at koşturan, şehitler, gaziler emaneti bir hareketin temsilcileriyiz. Biz güneşi bayrak, gök kubbeyi çadır bilen, okunu fırlatıp düştüğü yere Devlet kuran, Çin'i duvar ardına hapseden, Roma'da papaya diz çöktüren, Selahaddin Eyyübi, Kılıçaslan olup Haçlılara göğsünü siper eden, Alparslan olup bizanzsı Türk'e secde ettiren, Fatih olup karadan gemi yüzdüren, Viyana da at koşturan, Çanakkale'de destan yazdıran, kurtuluş savaşında yedi düvele had bildiren, 1944'te tabutluklara giren, 1980 öncesi kahpe kurşunlarda şehit olan, 1980 sonrası başı dik idam sehpasına yürüyen, taş medreselerde çile dolduran binlerce kez şehit binlerce kez gazi olan bir ölüp bin dirilen bir fikriyatın siyasi temsilcisi Mhp'yi bu ülkenin bölüneceği bir Anayasayı desteklemekle suçlayanlar ya bizi hiç tanımamış kara cahillerdir, yada iftiracı yalancılardır. Bu anayasa Türk'ün anayasasıdır. Bu anayasanın altında 48 yıllık şerefli mazisi olan MHP'nin ve ömrünü bu millete adamış büyük devlet adamı Liderimizin imzası vardır. Tüm Ülküdaşlarımız ve Türk Milleti rahat olsun. Bu anayasa rejimi de, üniter yapıyı da, ilk 4 maddeyi de, bayrağı da, Türklüğü de, devletin bekasını da güvence altına alan, Cumhurbaşkanı'nın sorumlu ve yargılanabilir olmasını sağlayan, devletin yönetim sorunlarını sona erdiren bir anayasadır. Biz ülkücüler bizi bugüne kadar hiç utandırmamış liderimizin emrinde 16 Nisan'dan sonra 2019 seçim çalışmalarına başlayacağız. Aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere inat daha çok birbirimize sarılacağız" diye konuştu.

 

Yeni anayasa içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ise şunları söyledi; "Dün milli ve üniter devlet yapımız tartışılıyordu. Başkanlık, özerklik, özyönetim pazarlıkları gündemdeydi. Bugün ise MHP, federatif yapıyı esas alan bir başkanlık sistemi, rejim değişikliği ve bölünme gibi ihtimalleri tamamen ortadan kaldıran bir süreci başlatmış, hatta sonlandırmıştır. Bu yüzden biz MHP olarak Türkiye’nin diriliş ve toparlanması için şahsa veya partiye değil, Türkiye’ye evet diyoruz. Tek adama dayalı dikta ve otoriter bir rejim çıkacağı yönündeki iddialar, hem mevcut sistemdeki sorunları göz ardı eden, hem de yeni sistemin getirdiği denge ve denetim mekanizmalarını görmezden gelen asılsız ve mesnetsiz iddialardır. Yeni anayasayla birlikte, Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk yüklenecektir. Böylece yürütme; yasama ve yargı karşısında hesap verebilir hale getirilecektir"

 

Usta, "Evet ile Türkiye kazanacak, millet kazançlı çıkacak, Türklüğün gurur ve şuuru, İslamın ahlak ve fazileti yeni bir ruhla Türkiye’nin prangalarını sökecektir. Millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için, elbette Türkiye için evet diyoruz" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum