Terör Saldırısında Yaralanan Asker Baba Evinde

Terör Saldırısında Yaralanan Asker Baba Evinde

Bitlis'te PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Astsubay Muhammet İbrahim Kurt, Boyabat ilçesindeki baba evine geldi.

A+A-

Ambulans helikopterle Sinop Havalimanı'na getirilen Kurt, önce Sinop Atatürk Devlet Hastanesine götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi.

Kurt, daha sonra ambulansla Boyabat ilçesi Çamlıca Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü.

Kurt'u baba evinin önünde ailesinin yanı sıra Kaymakam Fatih Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Tosunoğlu, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Matuk ile mahalle sakinleri karşıladı.

Gaziye sarılan baba Hüseyin ve anne Ayla Kurt ile yakınları, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'te seçim günü güvenlik amacıyla arazide bulunduklarını belirterek, "Büyük ihtimalle karakola saldıracaklardı. Bizi görüp iki roket atıp silahlarıyla taradılar. İlk atış anında şarapnel parçası isabet eden Uzman Çavuş Cevdet Canördek arkadaşımız şehit oldu. Ben de yaralandım, arkadaşlarımı mevzilere yerleştirdim ve teröristlerle çatışmaya başladık. Teröristlerden birini yaraladım, muhtemelen ölmüştür." dedi.

Daha sonra bölgeye helikopterler ve F-16'ların sevk edildiğini anlatan Kurt, "Teröristlerin tamamı etkisiz hale getirildi. Ben önce Tatvan Devlet Hastanesinde ameliyat oldum. Sonra da buraya getirildim. İyi ki jandarmayım, iyi ki komandoyum. Kendimle, silah arkadaşlarımla ve komutanlarımla gurur duyuyorum. Sabırsızlıkla iyileşmeyi ve görev bölgeme dönmeyi bekliyorum." diye konuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.