''TERÇEP'' ÜYELERİ BAŞKAN KÖKTAŞ'I ZİYARET ETTİ

''TERÇEP'' ÜYELERİ BAŞKAN KÖKTAŞ'I ZİYARET ETTİ

Terme Çevre Platformu (TERÇEP) üyeleri AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı makamında ziyaret etti.

A+A-

Platform üyeleri adına konuşan Zekai Altunpala, ilçeye kurulmak istenilen Termik Santral’in yapılmaması için destek istedi.
Terme'de kurulmak istenilen Termik Santrale sıcak bakmadıklarını belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise yaptığı konuşmada, "Karadeniz, ovaları ve denizi bakımından Termik santral kurulması için uygun bir bölge değildir.
Denizin kıyıya olan yakınlığı, sığlığı ve derinliği bakımından, denizden alınacak soğuk suyun sıcak su olarak denize deşarj edilecek olması, denizin florasını bozacağından dolayı böyle bir yatırımın yapılmasını uygun bulmuyoruz.
Hükümetimiz şuan itibariyle ithal kömüre dayalı termik santral yapımının bütün lisanslarını kapatmıştır. Türkiye de 5 tane daha önceden başlayan santral lisansları var, onlarda bu bölgede değildir. Bunların 3 tanesinin ruhsatı verildi, 2 tanesi imza aşamasındadır. Bunların dışında olan termik santrallere de lisans verilmeyeceği ifade edilmiştir. Özellikle tekrar ediyorum bu santralin bu bölgede yapılmaması için duruşumuz nettir.
Bu tür yatırımların yapılabilmesi için belli aşamaları vardır. İsteseniz de, istemeseniz de bu aşamalar yaşanacaktır, fakat biz son nihai noktaya bakarız. Bu noktada bütün çalışmalar yapılır gerek ÇED değerlendirmeleri olsun, gerekse diğer resmi kurumlardan alınacak olan görüşler olsun bunun bir çok aşamasının olduğunu biliyoruz. Bu sonuçların olumlu çıkmasının imkanı yok, fakat olumlu çıksa dahi hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda ithal kömüre dayalı yeni termik santral yapımına müsaade edilmemektedir." diyerek sözlerine son verdi.

img_3185.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.