TELSİZ İLE HABERLEŞEN MAHALLE

TELSİZ İLE HABERLEŞEN MAHALLE

Samsun’un Bafra ilçesine 65 kilometre uzaklıkta bulunan ve yerleşimin dağınık olmasından dolayı zaman içinde

A+A-

Karakütük Kirenli Mahallesi sakinleri mahallelerinin yüksek kesimde olduğu için cep telefonlarının da bazı yerlerde çekmediğinden dolayı haberleşmeyi el telsisi ile yapıyorlar.

Bafra ilçesine bağlı olan Karakütük Kirenli Mahallesi sakinlerinden Şerif Kırıkbaş (44) mahallelerinin (köylerinin) şehre 65 kilometre uzaklıkta olduğundan, yerleşimin yüksek ve dağınık olmasından dolayı, bazı yerlerde çekmeyen cep telefonlarıyla haberleşmeyi küçük telsiz telefonlarla hallediyoruz. Kirenli Mahallesi sakinleri olarak bazı yerlerde cep telefonlarımız çekiyor ama çoğu yerlerde çekmediği için eş, dost, akraba ve arkadaşlarımızla haberleşmemizi el telsizi telefonlarıyla yapıyoruz. Mahallemiz şehre uzak dağınık yerleşim ve yüksek kesimde olduğu için iletişim sorumuzu böyle çözmeye çalıştık. Yani teknolojiyi yakından takip ediyoruz, Ülkemizin değişik yerlerinde Kuşdili ve ıslık kullanarak vatandaşlarımız haberleşmeyi sorunu böyle hallediyorlar. Biz de kendimizce mahalle sakinlerimizle haberleşme sorunumuzu teknolojiye ayak uydurarak halletmiş olduk dedi.

Haber / Foto: Ebubekir Yılmaz

karakutuk-koyunde-haberlesme2.jpgkarakutuk-koyunde-haberlesme8.jpgkarakutuk-koyunde-haberlesme46.jpgkarakutuk-koyunde-haberlesme78.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.