Tekkeköy Olimpiyatlar hazırlanıyor

Tekkeköy Olimpiyatlar hazırlanıyor

Tekkeköy Belediyesi 2017 yılında Samsun’da düzenlenecek olan

A+A-

 “Deaflympics 23. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları”na kadar ilçenin çehresini değiştirecek köklü çalışmalar başlattı. 
Samsun 2017 Yılında yapılacak Deaflympics 23. Dünya İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak. Birçok karşılaşmanın Tekkeköy ilçesinde bulunan spor tesislerinde yapılması planlanıyor. Tekkeköy Belediyesi de 2017 yılı içerisinde yapılacak olimpiyatlara kadar ilçenin her türlü yönden hazırlanabilmesi için çok yönlü çalışma başlattı.
Dünya İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın Samsun’da ve özellikle Tekkeköy’deki spor tesislerinde yapılmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Böyle büyük bir organizasyonun Samsun’da yapılması ve 10 bine yakın sporcu ile yakınının ilimize gelmesi tanıtımın yanında büyük bir ekonomik kazanç olacaktır. İlçemizde 8 bin 500 kişilik kapalı spor salonu, stadyum gibi dev spor tesislerinin olması bir çok sportif karşılaşmanın Tekkeköy’de yapılmasına imkan sağlıyor. 2017 yılındaki olimpiyatlara kadar ilçemizi her alanda değiştiriyoruz. Yollardan kaldırımlara, parklardan tesislere kadar tüm alanların engelli vatandaşlara engel teşkil etmeyecek duruma getirmeye çalışıyoruz. Öncelikle tüm kaldırımlarımızı sil baştan dizayn etmeye başladık. Yollarda ve kaldırımlarda engelliler gönül rahatlığı ile tehlikelerden uzak hareket edebilecek. Kaldırımlara engelli rampası ve kabartma şeritler yerleştirerek engellilerin gideceği yollardaki fiziki durumları düzelttik. Yaklaşık 10 binin üzerindeki misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak için her türlü şeyi düşündük. Birçok sosyal yaşan alanı, dinlenme alanı, park hazırlayarak hem gelen misafirleri ağırlayıp hem de ilçemizi tanıtmış olacağız. Bunların yanında en önemlisi ekonomik boyutu olacak. Binlerce kişinin barınması, yeme içmesi, gezmesi, alış verişi ilimize ve ilçemize büyük bir ekonomik girdi de sağlayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.