Tekel Caddesine Çözüm Önerisi

Tekel Caddesine Çözüm Önerisi

Samsun’un Bafra ilçesinde trafiğin neredeyse durma noktasına geldiği Tekel Caddesin’in çözümü bölünmüş yol.

A+A-

Tekel Caddesinde diğer bir adıyla Bankalar Caddesinde trafik akışının durma noktasına gelmesinin sebebi sabah erken saatte gelip arabasını park ederek akşama kadarda orada kalması. Bu sabit parkların yanına da kısa süreli duraklama yapan vatandaşlar eklendiğinde trafik akışı adeta duruyor.

Keyfe Keder Anlayış Son Bulsun

Tekel Caddesinde işi olan kişinin aracı ile geliş gelişi güzel aracını bıraktığı trafikte hayat Tekel Caddesinde ilerlemeye çalışan sürücülere ve vatandaşlara işkenceye dönüşüyor.

Yetkililer çözüm için çeşitli uygulamalar yapıyor ancak bu duruma çözüm bulunamıyor, bulunamayacak gibide görünüyor.

Örnek olarak Tekel Caddesinde araç parkını önlemek için koyulan dubalar ya eziliyor ya da ezildiği için kopmuş ve çöpe atılmış durumda.

Barış Medya Grup olarak Tekel Caddesindeki trafik çilesi için kamuoyu yoklaması yaptık.  Görüştüğümüz ve konuştuğumuz vatandaşların büyük çoğunluğu Tekel Caddesinde bölünmüş çift şerit tek yön yol uygulamasında yana tavır sergiledi.

Tekel Caddesi’nde yol refüj ile ayrıldığı takdirde cadde üzerine park yapılamayacağı gibi trafik akışı da bu nedenle hızlanacak.   Yolun daraltılması da trafik akışına fayda sağlamayacağı için trafik akışının hızlanmasına en iyi çözüm bu gibi görünüyor. Ayrıca Tekel Caddesi üzerinde yeşil alan olmadığı için orta refüj yeşillendirilip Yeşil Bafra olarak bilinen Bafra’nın şehir merkezinde bir nebzede olsa yeşillik görülebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum